Valmista kakkupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhoseos munavaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariini. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset ja lisäämällä joukkoon sitruunamehu ja tomusokeri.
Leikkaa kakkupohjasta uunijäätelön tarjoiluastian kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Lisää Kulman Keittiön vadelmahillo ja jäätelö. Kuorruta jäätelö marengilla huolellisesti reunoille asti, jotta jäätelö ei sula uunissa. Laita annokset 225-asteiseen uuniin noin 2 minuutiksi, jotta marenki saa kauniin värin. Tarjoile uunijäätelö heti.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1224
292
12,0 g
6,5 g
36,0 g
24,5 g
2,3 g
8,8 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl tomusokeria,
1 dl Kulman Keittiön vadelmahilloa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli