Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaahtokarkkikeksit

Vaahtokarkkikeksit

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Sulata suklaakeksien päälle minivaahtokarkkeja tai vaahtokarkin paloja. Makeat keksit ilahduttavat niin kahvipöydässä, lastenkutsuilla kuin ruokalahjanakin.

Ainekset

250 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Kidesokeria
2 tl
Vaniljasokeria
5 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 tl
Kaakaojauhetta
3 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
200 g
Rouhittua maitosuklaata
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Minivaahtokarkkeja tai vaahtokarkkipaloja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva kattilassa. Sekoita sokerit rasvaan.

250 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Kidesokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2

Yhdistä kuivat aineet ja suklaarouhe. Lisää seos jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen. Lisää munat.

5 1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 tl
Kaakaojauhetta
200 g
Rouhittua maitosuklaata
2 kpl
Kananmunaa
3 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
3

Levitä 2/3 taikinasta leivinpaperin päälle pellin kokoiseksi levyksi. Paista 175-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.

4

Ruuduta keksit taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla. Lisää pinnalle vaahtokarkit ja paista 5–7 minuuttia. Levitä loppu taikina puolen pellin kokoiseksi levyksi ja paista samaan tapaan. Jäähdytä keksit.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2016
Muokattu: 8.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

194

810

9,6 g

5,7 g

23,8 g

13,9 g

0,6 g

2,7 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli