Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaamousse vadelmageelillä ja karamellisoidulla pistaasilla

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosuklaamousse on täydellinen jälkiruoka kesään. Marjat ja suolaiset pistaasit tasapainottavat hienosti valkosuklaan makeutta.

Ainekset

Valkosuklaamousse

300 g
valkosuklaata (32 %)
4 1/2 dl
kuohukermaa

Vadelmageeli

2 1/2 dl
vadelmapyreetä
3 g
Agaragar

Karamellisoitu pistaasi

50 g
kideruokosokeria
100 g
pistaasipähkinää

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valkosuklaamousse

Rouhi valkosuklaa kulhoon. Kiehauta puolet kuohukermasta ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut. Laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Kun valkosuklaa on asettunut, lisää loput kuohukermasta ja vatkaa kuohkeaksi.

300 g
valkosuklaata (32 %)
4 1/2 dl
kuohukermaa
2

Vadelmageeli

Valmista vadelmageeli. Laita vadelmapyree kattilaan ja sekoita joukkoon agaragar-jauhe. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Laita kylmään kunnes pyree on jähmettynyt. Kaavi jähmettynyt pyree blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Laita valmis vadelmageeli pursotinpussiin.

2 1/2 dl
vadelmapyreetä
3 g
Agaragar
3

Karamellisoitu pistaasi

Karamellisoi pistaasit. Paahda sokeri teflonpannulla kullan ruskeaksi. Lisää pistaasit ja sekoita. Levitä massa leivinpaperille jäähtymään. Rouhi pistaasit veitsellä.

50 g
kideruokosokeria
100 g
pistaasipähkinää
4

Muotoile valkosuklaamoussesta lusikan kanssa soikioita lautaselle. Pursota päälle vadelmageeliä ja tarjoile valkosuklaamousse tuoreiden vadelmien, mustikoiden ja karamellisoitujen pistaasien kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 19.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

934

3910

77,3 g

43,5 g

47,5 g

42,3 g

3,0 g

13,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl vadelmapyreetä ,

3 g Agaragar,

50 g kideruokosokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli