Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Useita tunteja

Nappaa talteen!
Valkosuklaamousse on täydellinen jälkiruoka kesään. Marjat ja suolaiset pistaasit tasapainottavat hienosti valkosuklaan makeutta.
| Valkosuklaamousse | |
|---|---|
| 300 g | valkosuklaata (32 %) |
| 4 1/2 dl | kuohukermaa |
| Vadelmageeli | |
| 2 1/2 dl | vadelmapyreetä |
| 3 g | agaragar |
| Karamellisoitu pistaasi | |
| 50 g | kideruokosokeria |
| 100 g | pistaasipähkinää |
Valkosuklaamousse
Rouhi valkosuklaa kulhoon. Kiehauta puolet kuohukermasta ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut. Laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Kun valkosuklaa on asettunut, lisää loput kuohukermasta ja vatkaa kuohkeaksi.
Vadelmageeli
Valmista vadelmageeli. Laita vadelmapyree kattilaan ja sekoita joukkoon agaragar-jauhe. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Laita kylmään kunnes pyree on jähmettynyt. Kaavi jähmettynyt pyree blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Laita valmis vadelmageeli pursotinpussiin.
Karamellisoitu pistaasi
Karamellisoi pistaasit. Paahda sokeri teflonpannulla kullan ruskeaksi. Lisää pistaasit ja sekoita. Levitä massa leivinpaperille jäähtymään. Rouhi pistaasit veitsellä.
Muotoile valkosuklaamoussesta lusikan kanssa soikioita lautaselle. Pursota päälle vadelmageeliä ja tarjoile valkosuklaamousse tuoreiden vadelmien, mustikoiden ja karamellisoitujen pistaasien kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Valkosuklaamousse on täydellinen jälkiruoka kesään. Marjat ja suolaiset pistaasit tasapainottavat hienosti valkosuklaan makeutta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Valkosuklaamousse | |
| 300 g | valkosuklaata (32 %) |
| 4 1/2 dl | kuohukermaa |
Vadelmageeli | |
| 2 1/2 dl | vadelmapyreetä |
| 3 g | agaragar |
Karamellisoitu pistaasi | |
| 50 g | kideruokosokeria |
| 100 g | pistaasipähkinää |
Valkosuklaamousse
Rouhi valkosuklaa kulhoon. Kiehauta puolet kuohukermasta ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut. Laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Kun valkosuklaa on asettunut, lisää loput kuohukermasta ja vatkaa kuohkeaksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | valkosuklaata (32 %) |
| 4 1/2 dl | kuohukermaa |
Vadelmageeli
Valmista vadelmageeli. Laita vadelmapyree kattilaan ja sekoita joukkoon agaragar-jauhe. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Laita kylmään kunnes pyree on jähmettynyt. Kaavi jähmettynyt pyree blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Laita valmis vadelmageeli pursotinpussiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vadelmapyreetä |
| 3 g | agaragar |
Karamellisoitu pistaasi
Karamellisoi pistaasit. Paahda sokeri teflonpannulla kullan ruskeaksi. Lisää pistaasit ja sekoita. Levitä massa leivinpaperille jäähtymään. Rouhi pistaasit veitsellä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | kideruokosokeria |
| 100 g | pistaasipähkinää |
Muotoile valkosuklaamoussesta lusikan kanssa soikioita lautaselle. Pursota päälle vadelmageeliä ja tarjoile valkosuklaamousse tuoreiden vadelmien, mustikoiden ja karamellisoitujen pistaasien kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
934
Energiaa kcal
3910
Energiaa kj
77,3 g
Rasvaa
43,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
42,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
934
Energiaa kcal
3910
Energiaa kj
77,3 g
Rasvaa
43,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
42,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2.5 dl vadelmapyreetä , 3 g Agaragar, 50 g kideruokosokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli