Valkosuklaamousse vadelmageelillä ja karamellisoidulla pistaasilla
Valkosuklaamousse vadelmageelillä ja karamellisoidulla pistaasilla
Yhteistyössä

Valkosuklaamousse vadelmageelillä ja karamellisoidulla pistaasilla

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Valkosuklaamousse on täydellinen jälkiruoka kesään. Marjat ja suolaiset pistaasit tasapainottavat hienosti valkosuklaan makeutta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Valkosuklaamousse

300 gvalkosuklaata (32 %)
4 1/2 dlkuohukermaa

Vadelmageeli

2 1/2 dlvadelmapyreetä
3 gagaragar

Karamellisoitu pistaasi

50 gkideruokosokeria
100 gpistaasipähkinää

Valmistus

  1. 1

    Valkosuklaamousse

    Rouhi valkosuklaa kulhoon. Kiehauta puolet kuohukermasta ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut. Laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Kun valkosuklaa on asettunut, lisää loput kuohukermasta ja vatkaa kuohkeaksi.

    MääräAinesosa
    300 gvalkosuklaata (32 %)
    4 1/2 dlkuohukermaa
  2. 2

    Vadelmageeli

    Valmista vadelmageeli. Laita vadelmapyree kattilaan ja sekoita joukkoon agaragar-jauhe. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Laita kylmään kunnes pyree on jähmettynyt. Kaavi jähmettynyt pyree blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Laita valmis vadelmageeli pursotinpussiin.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvadelmapyreetä
    3 gagaragar
  3. 3

    Karamellisoitu pistaasi

    Karamellisoi pistaasit. Paahda sokeri teflonpannulla kullan ruskeaksi. Lisää pistaasit ja sekoita. Levitä massa leivinpaperille jäähtymään. Rouhi pistaasit veitsellä.

    MääräAinesosa
    50 gkideruokosokeria
    100 gpistaasipähkinää
  4. 4

    Muotoile valkosuklaamoussesta lusikan kanssa soikioita lautaselle. Pursota päälle vadelmageeliä ja tarjoile valkosuklaamousse tuoreiden vadelmien, mustikoiden ja karamellisoitujen pistaasien kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2.5 dl vadelmapyreetä , 3 g Agaragar, 50 g kideruokosokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
19.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä