Valkosuklaamousse vadelmageelillä ja karamellisoidulla pistaasilla - Yhteishyvä

Valkosuklaamousse vadelmageelillä ja karamellisoidulla pistaasilla

Valkosuklaamousse vadelmageelillä ja karamellisoidulla pistaasilla
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Valkosuklaamousse on täydellinen jälkiruoka kesään. Marjat ja suolaiset pistaasit tasapainottavat hienosti valkosuklaan makeutta.
Jaa Somessa

Ainekset

VALKOSUKLAAMOUSSE

300 g
valkosuklaata (32 %)
4 1/2 dl
kuohukermaa

VADELMAGEELI

2 1/2 dl
vadelmapyreetä
3 g
Agaragar

KARAMELLISOITU PISTAASI

50 g
kideruokosokeria
100 g
pistaasipähkinää

Näin teet

1

Valkosuklaamousse

Rouhi valkosuklaa kulhoon. Kiehauta puolet kuohukermasta ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut. Laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Kun valkosuklaa on asettunut, lisää loput kuohukermasta ja vatkaa kuohkeaksi.

300 g
valkosuklaata (32 %)
4 1/2 dl
kuohukermaa
2

Vadelmageeli

Valmista vadelmageeli. Laita vadelmapyree kattilaan ja sekoita joukkoon agaragar-jauhe. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Laita kylmään kunnes pyree on jähmettynyt. Kaavi jähmettynyt pyree blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Laita valmis vadelmageeli pursotinpussiin.

2 1/2 dl
vadelmapyreetä
3 g
Agaragar
3

Karamellisoitu pistaasi

Karamellisoi pistaasit. Paahda sokeri teflonpannulla kullan ruskeaksi. Lisää pistaasit ja sekoita. Levitä massa leivinpaperille jäähtymään. Rouhi pistaasit veitsellä.

50 g
kideruokosokeria
100 g
pistaasipähkinää
4

Muotoile valkosuklaamoussesta lusikan kanssa soikioita lautaselle. Pursota päälle vadelmageeliä ja tarjoile valkosuklaamousse tuoreiden vadelmien, mustikoiden ja karamellisoitujen pistaasien kera.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 19.11.2018
Muokattu: 19.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja48 g190 g
Proteiinia13 g53 g
Rasvaa77 g309 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj3910 15641
Energiaa kcal934 3737

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2.5 dl vadelmapyreetä

  • 3 g Agaragar

  • 50 g kideruokosokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja48 g190 g
Proteiinia13 g53 g
Rasvaa77 g309 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj3910 15641
Energiaa kcal934 3737

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2.5 dl vadelmapyreetä

  • 3 g Agaragar

  • 50 g kideruokosokeria

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.