Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vanilja-mansikkapiirakat

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Makeat mansikka-vaniljapiirakat valmistuvat helposti ja edullisesti lehtitaikinalevyistä ja valmiista vaniljakastikeaineksista. Tuoreet mansikat kruunaavat herkkuleivokset.

Ainekset

8 kpl
Lehtitaikinalevyjä
2 kpl
(à 63 g) vaniljakastikeaineksia
4 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa

Voiteluun:

1 kpl
Kananmuna

Lisäksi:

Tuoreita mansikoita
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa sulaneet taikinalevyt kolmeen osaan ja levitä palat kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa paloihin terävällä veitsellä kevyet viillot noin puolen sentin päästä reunoista. Näin saat reunat kohoamaan paiston aikana. Sekoita vaniljakastikeainekset, maito ja munat tasaiseksi seokseksi. Anna seoksen turvota 10 minuuttia viileässä. Levitä runsas ruokalusikka täytettä jokaisen taikinalevyn keskiosaan. Levitä täytettä hieman. Voitele reunat munalla. Paista piirakoita 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele mansikkaviipaleilla. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.6.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.