Vappukakku lime-valkosuklaamoussella
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keikauta kakku kyljelleen! Mehevä amerikkalaistyylinen kakkupohja saa täytteekseen lime-valkosuklaamoussea ja tuoreita vadelmia. Viimeistele veikeä vappukakku valmiilla minidonitseilla ja värikkäillä strösseleillä.
| Pohja | |
|---|---|
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| Lime-valkosuklaatäyte | |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 100 g | valkosuklaata |
| 1 kpl | limen kuoriraaste |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) minidonitseja (pakaste) |
| strösseleitä | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Sulata rasva. Pese ja kuivaa lime. Raasta limen kuoren vihreä osa ja purista mehu. Säästä kuoriraaste täytteeseen ja yhdistä mehu rasvaan.
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa ja sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa jäähtyneenä.
- 3.
Valmista täyte huoneenlämpöisestä tuorejuustosta. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa ja kuoriraaste tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja sekoita se täytteeseen.
- 4.
Puolita kakku kahdeksi puoliympyräksi. Murskaa vadelmat haarukalla ja levitä murska kakun toiselle puolikkaalle. Levitä noin 1/3 vaahdosta kakun toiselle puolikkaalle. Nosta täytepuolet vastakkain ja paina pinta kevyesti tasaiseksi. Tasoita pursunneet täytteet kakun myötäisesti ja kääri kakku kelmuun. Siirrä kakku ja loppu täyte jääkaappiin jämäköitymään vähintään tunniksi.
- 5.
Sulata koristeeksi tulevat donitsit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kelmu kakun päältä ja käännä kakku tarjoilualustalle leikkuupinta alaspäin puolikaareksi. Tasoita pohjaa veitsellä tarvittaessa, jotta kakku seisoo suorassa. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele donitseilla ja strösseleillä. Käytä kakun leikkaamiseen terävää sahalaitaista veistä.
Vappukakku lime-valkosuklaamoussella
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Keikauta kakku kyljelleen! Mehevä amerikkalaistyylinen kakkupohja saa täytteekseen lime-valkosuklaamoussea ja tuoreita vadelmia. Viimeistele veikeä vappukakku valmiilla minidonitseilla ja värikkäillä strösseleillä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 kpl | lime (luomu) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
Lime-valkosuklaatäyte | |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 100 g | valkosuklaata |
| 1 kpl | limen kuoriraaste |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) minidonitseja (pakaste) |
| strösseleitä | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Sulata rasva. Pese ja kuivaa lime. Raasta limen kuoren vihreä osa ja purista mehu. Säästä kuoriraaste täytteeseen ja yhdistä mehu rasvaan.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai leivontamargariinia 1 kpl lime (luomu) - 2
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa ja sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa jäähtyneenä.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta - 3
Valmista täyte huoneenlämpöisestä tuorejuustosta. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa ja kuoriraaste tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja sekoita se täytteeseen.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) vaniljatuorejuustoa 100 g valkosuklaata 1 kpl limen kuoriraaste 2 dl (1 prk) vispikermaa - 4
Puolita kakku kahdeksi puoliympyräksi. Murskaa vadelmat haarukalla ja levitä murska kakun toiselle puolikkaalle. Levitä noin 1/3 vaahdosta kakun toiselle puolikkaalle. Nosta täytepuolet vastakkain ja paina pinta kevyesti tasaiseksi. Tasoita pursunneet täytteet kakun myötäisesti ja kääri kakku kelmuun. Siirrä kakku ja loppu täyte jääkaappiin jämäköitymään vähintään tunniksi.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) vadelmia - 5
Sulata koristeeksi tulevat donitsit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kelmu kakun päältä ja käännä kakku tarjoilualustalle leikkuupinta alaspäin puolikaareksi. Tasoita pohjaa veitsellä tarvittaessa, jotta kakku seisoo suorassa. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele donitseilla ja strösseleillä. Käytä kakun leikkaamiseen terävää sahalaitaista veistä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) minidonitseja (pakaste) strösseleitä
Ravintosisältö
435
Energiaa kcal
1821
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,5 g
Hiilihydraatteja
30,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
8,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
435
Energiaa kcal
1821
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,5 g
Hiilihydraatteja
30,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
8,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl limen kuoriraaste, 250 g (1 rs) minidonitseja (pakaste), strösseleitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























