Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vappukakku lime-valkosuklaamoussella

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Keikauta kakku kyljelleen! Mehevä amerikkalaistyylinen kakkupohja saa täytteekseen lime-valkosuklaamoussea ja tuoreita vadelmia. Viimeistele veikeä vappukakku valmiilla minidonitseilla ja värikkäillä strösseleillä.

Ainekset

Pohja

50 g
voita tai leivontamargariinia
1 kpl
lime (luomu)
3 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

Lime-valkosuklaatäyte

200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
100 g
valkosuklaata
1 kpl
limen kuoriraaste
2 dl
(1 prk) vispikermaa
125 g
(1 rs) vadelmia

Lisäksi

250 g
(1 rs) minidonitseja (pakaste)
strösseleitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Sulata rasva. Pese ja kuivaa lime. Raasta limen kuoren vihreä osa ja purista mehu. Säästä kuoriraaste täytteeseen ja yhdistä mehu rasvaan.

50 g
voita tai leivontamargariinia
1 kpl
lime (luomu)
2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa ja sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa jäähtyneenä.

3 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
3

Valmista täyte huoneenlämpöisestä tuorejuustosta. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa ja kuoriraaste tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja sekoita se täytteeseen.

200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
100 g
valkosuklaata
1 kpl
limen kuoriraaste
2 dl
(1 prk) vispikermaa
4

Puolita kakku kahdeksi puoliympyräksi. Murskaa vadelmat haarukalla ja levitä murska kakun toiselle puolikkaalle. Levitä noin 1/3 vaahdosta kakun toiselle puolikkaalle. Nosta täytepuolet vastakkain ja paina pinta kevyesti tasaiseksi. Tasoita pursunneet täytteet kakun myötäisesti ja kääri kakku kelmuun. Siirrä kakku ja loppu täyte jääkaappiin jämäköitymään vähintään tunniksi.

125 g
(1 rs) vadelmia
5

Sulata koristeeksi tulevat donitsit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kelmu kakun päältä ja käännä kakku tarjoilualustalle leikkuupinta alaspäin puolikaareksi. Tasoita pohjaa veitsellä tarvittaessa, jotta kakku seisoo suorassa. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele donitseilla ja strösseleillä. Käytä kakun leikkaamiseen terävää sahalaitaista veistä.

250 g
(1 rs) minidonitseja (pakaste)
strösseleitä
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
|
Muokattu: 8.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

435

1821

25,0 g

13,0 g

42,5 g

30,1 g

1,6 g

8,9 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl limen kuoriraaste,

250 g (1 rs) minidonitseja (pakaste),

strösseleitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli