Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Sulata rasva. Pese ja kuivaa lime. Raasta limen kuoren vihreä osa ja purista mehu. Säästä kuoriraaste täytteeseen ja yhdistä mehu rasvaan.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa ja sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa jäähtyneenä.
Valmista täyte huoneenlämpöisestä tuorejuustosta. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa ja kuoriraaste tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja sekoita se täytteeseen.
Puolita kakku kahdeksi puoliympyräksi. Murskaa vadelmat haarukalla ja levitä murska kakun toiselle puolikkaalle. Levitä noin 1/3 vaahdosta kakun toiselle puolikkaalle. Nosta täytepuolet vastakkain ja paina pinta kevyesti tasaiseksi. Tasoita pursunneet täytteet kakun myötäisesti ja kääri kakku kelmuun. Siirrä kakku ja loppu täyte jääkaappiin jämäköitymään vähintään tunniksi.
Sulata koristeeksi tulevat donitsit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kelmu kakun päältä ja käännä kakku tarjoilualustalle leikkuupinta alaspäin puolikaareksi. Tasoita pohjaa veitsellä tarvittaessa, jotta kakku seisoo suorassa. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele donitseilla ja strösseleillä. Käytä kakun leikkaamiseen terävää sahalaitaista veistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
435
1821
25,0 g
13,0 g
42,5 g
30,1 g
1,6 g
8,9 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl limen kuoriraaste,
250 g (1 rs) minidonitseja (pakaste),
strösseleitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli