Vappukakku lime-valkosuklaamoussella

arvosana5/5

(4)arviota
8 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Keikauta kakku kyljelleen! Mehevä amerikkalaistyylinen kakkupohja saa täytteekseen lime-valkosuklaamoussea ja tuoreita vadelmia. Viimeistele veikeä vappukakku valmiilla minidonitseilla ja värikkäillä strösseleillä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

50 gvoita tai leivontamargariinia
1 kpllime (luomu)
3 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Lime-valkosuklaatäyte

200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
100 gvalkosuklaata
1 kpllimen kuoriraaste
2 dl(1 prk) vispikermaa
125 g(1 rs) vadelmia

Lisäksi

250 g(1 rs) minidonitseja (pakaste)
strösseleitä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleilla. Sulata rasva. Pese ja kuivaa lime. Raasta limen kuoren vihreä osa ja purista mehu. Säästä kuoriraaste täytteeseen ja yhdistä mehu rasvaan.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai leivontamargariinia
    1 kpllime (luomu)
  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa ja sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Valmista täyte huoneenlämpöisestä tuorejuustosta. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa ja kuoriraaste tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja sekoita se täytteeseen.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
    100 gvalkosuklaata
    1 kpllimen kuoriraaste
    2 dl(1 prk) vispikermaa
  4. 4

    Puolita kakku kahdeksi puoliympyräksi. Murskaa vadelmat haarukalla ja levitä murska kakun toiselle puolikkaalle. Levitä noin 1/3 vaahdosta kakun toiselle puolikkaalle. Nosta täytepuolet vastakkain ja paina pinta kevyesti tasaiseksi. Tasoita pursunneet täytteet kakun myötäisesti ja kääri kakku kelmuun. Siirrä kakku ja loppu täyte jääkaappiin jämäköitymään vähintään tunniksi.

    MääräAinesosa
    125 g(1 rs) vadelmia
  5. 5

    Sulata koristeeksi tulevat donitsit pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kelmu kakun päältä ja käännä kakku tarjoilualustalle leikkuupinta alaspäin puolikaareksi. Tasoita pohjaa veitsellä tarvittaessa, jotta kakku seisoo suorassa. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele donitseilla ja strösseleillä. Käytä kakun leikkaamiseen terävää sahalaitaista veistä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) minidonitseja (pakaste)
    strösseleitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl limen kuoriraaste, 250 g (1 rs) minidonitseja (pakaste), strösseleitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
11.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä