Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sima

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Litraa
Fork and knife
4 Litraa
Laita vappusima alulle noin viikko ennen tarjoilua. Lisää simaan rusinoita ja laita pullot jääkaappiin. Kun rusinat nousevat pinnalle, juoma on valmista.

Ainekset

2 1/2 dl
sokeria
3 1/2 dl
fariinisokeria
2 kpl
sitruunaa
4 l
vettä
1/8 tl
(nokare) hiivaa

Lisäksi

1 - 2 rkl
sokeria
1 - 2 rkl
rusinoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~7
14
/yht. 5 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pese sitruunat kuumalla vedellä ja harjalla. Vuole kuoren keltainen pintakerros ohuelti talteen. Leikkaa valkoinen kerros terävällä veitsellä pois. Viipaloi hedelmät ja poista siemenet. Laita viipaleet ja keltaiset kuorisuikaleet isoon astiaan. Lisää sokerit.

2 kpl
sitruunaa
2 1/2 dl
sokeria
3 1/2 dl
fariinisokeria
2

Keitä 2 l vettä, kaada se sitruunan ja sokerin päälle ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Lisää hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Peitä astia kannella ja jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

4 l
vettä
1/8 tl
(nokare) hiivaa
3

Mittaa jokaiseen pulloon noin ½ tl sokeria ja tiputa mukaan muutama rusina. Siivilöi ja pullota sima. Sulje pullot ja laita ne viileään tekeytymään. Sima on valmista noin viikon kuluttua.

1 - 2 rkl
sokeria
1 - 2 rkl
rusinoita
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

567

2373

136,8 g

136,8 g

1,3 g

0,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 l vettä,

0,125 tl (nokare) hiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli