Veriappelsiinimarinoidut ribsit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Veriappelsiinimarinoidut ribsit

Veriappelsiinimarinoidut ribsit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Veriappelsiineilla, inkiväärillä ja soijalla saat ribseihin uutta kulmaa perinteisen barbequen rinnalle. Keitinliemestä saat pienellä vaivannäöllä myös oivan kastikkeen ribseille. Ribsien kylkeen sopii mainiosti esimerkiksi raikas verigreippi-fenkolisalaatti.

Ainekset

4 kpl
veriappelsiinia
2 kg
ribsejä
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
soijaa
Iso sipuli
peukalon kokoinen pala inkivääriä
Punainen chili
vettä
4 rkl
hunajaa
koristeluun kevätsipulia ja chiliä

Valmistus

1

Kuori veriappelsiineista oranssi pintakerros ja säästä. Leikkaa pois appelsiinien valkoinen osa, niin että jäljelle jää vain hedelmäliha.

4 kpl
veriappelsiinia
2

Laita kattilaan ribsit, kokonaiset valkosipulinkynnet, soija, neljään osaan pilkottu sipuli, kiekoiksi leikattu inkivääri, pilkottu chili, veriappelsiinin kuorilastut sekä hedelmälihat.

2 kg
ribsejä
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 dl
soijaa
Iso sipuli
peukalon kokoinen pala inkivääriä
Punainen chili
3

Lisää vettä kunnes ribsit peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä vajaat kaksi tuntia tai kunnes ribsit ovat haluamassasi kypsyydessä.

vettä
4

Nosta ribsit pois liemestä ja siivilöi liemi. Anna ribsien levätä sillä aikaa kun keität liemestä kasaan marinadin.

5

Lisää siivilöityyn liemeen hunaja ja keitä kunnes koostumus muuttuu tahmeaksi. Lientä on usein paljon ja keittäminen saattaa vaatia tovin, mutta on vaivan arvoista.

4 rkl
hunajaa
6

Voitele ribsit marinadilla ja grillaa kuumassa uunissa (250 astetta) tai grillissä 3 minuuttia per puoli tai kunnes ribsien pinta on saanut väriä. Koristele kevätsipulilla ja chilillä ja tarjoile esimerkiksi verigreippi-fenkolisalaatin kera.

koristeluun kevätsipulia ja chiliä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 4.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

375

90

19,8 g

17,3 g

2,0 g

4,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 kpl veriappelsiinia,

2 kg ribsejä,

Iso sipuli,

peukalon kokoinen pala inkivääriä,

Punainen chili,

vettä,

koristeluun kevätsipulia ja chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli