Kuori veriappelsiineista oranssi pintakerros ja säästä. Leikkaa pois appelsiinien valkoinen osa, niin että jäljelle jää vain hedelmäliha.
Laita kattilaan ribsit, kokonaiset valkosipulinkynnet, soija, neljään osaan pilkottu sipuli, kiekoiksi leikattu inkivääri, pilkottu chili, veriappelsiinin kuorilastut sekä hedelmälihat.
Lisää vettä kunnes ribsit peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä vajaat kaksi tuntia tai kunnes ribsit ovat haluamassasi kypsyydessä.
Nosta ribsit pois liemestä ja siivilöi liemi. Anna ribsien levätä sillä aikaa kun keität liemestä kasaan marinadin.
Lisää siivilöityyn liemeen hunaja ja keitä kunnes koostumus muuttuu tahmeaksi. Lientä on usein paljon ja keittäminen saattaa vaatia tovin, mutta on vaivan arvoista.
Voitele ribsit marinadilla ja grillaa kuumassa uunissa (250 astetta) tai grillissä 3 minuuttia per puoli tai kunnes ribsien pinta on saanut väriä. Koristele kevätsipulilla ja chilillä ja tarjoile esimerkiksi verigreippi-fenkolisalaatin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
90
375
—
—
19,8 g
17,3 g
—
2,0 g
4,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl veriappelsiinia,
2 kg ribsejä,
Iso sipuli,
peukalon kokoinen pala inkivääriä,
Punainen chili,
vettä,
koristeluun kevätsipulia ja chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli