Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Veriappelsiineilla, inkiväärillä ja soijalla saat ribseihin uutta kulmaa perinteisen barbequen rinnalle. Keitinliemestä saat pienellä vaivannäöllä myös oivan kastikkeen ribseille. Ribsien kylkeen sopii mainiosti esimerkiksi raikas verigreippi-fenkolisalaatti.
| 4 kpl | veriappelsiinia |
| 2 kg | ribsejä |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | soijaa |
| iso sipuli | |
| peukalon kokoinen pala inkivääriä | |
| punainen chili | |
| vettä | |
| 4 rkl | hunajaa |
| koristeluun kevätsipulia ja chiliä |
Kuori veriappelsiineista oranssi pintakerros ja säästä. Leikkaa pois appelsiinien valkoinen osa, niin että jäljelle jää vain hedelmäliha.
Laita kattilaan ribsit, kokonaiset valkosipulinkynnet, soija, neljään osaan pilkottu sipuli, kiekoiksi leikattu inkivääri, pilkottu chili, veriappelsiinin kuorilastut sekä hedelmälihat.
Lisää vettä kunnes ribsit peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä vajaat kaksi tuntia tai kunnes ribsit ovat haluamassasi kypsyydessä.
Nosta ribsit pois liemestä ja siivilöi liemi. Anna ribsien levätä sillä aikaa kun keität liemestä kasaan marinadin.
Lisää siivilöityyn liemeen hunaja ja keitä kunnes koostumus muuttuu tahmeaksi. Lientä on usein paljon ja keittäminen saattaa vaatia tovin, mutta on vaivan arvoista.
Voitele ribsit marinadilla ja grillaa kuumassa uunissa (250 astetta) tai grillissä 3 minuuttia per puoli tai kunnes ribsien pinta on saanut väriä. Koristele kevätsipulilla ja chilillä ja tarjoile esimerkiksi verigreippi-fenkolisalaatin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Veriappelsiineilla, inkiväärillä ja soijalla saat ribseihin uutta kulmaa perinteisen barbequen rinnalle. Keitinliemestä saat pienellä vaivannäöllä myös oivan kastikkeen ribseille. Ribsien kylkeen sopii mainiosti esimerkiksi raikas verigreippi-fenkolisalaatti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | veriappelsiinia |
| 2 kg | ribsejä |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | soijaa |
| iso sipuli | |
| peukalon kokoinen pala inkivääriä | |
| punainen chili | |
| vettä | |
| 4 rkl | hunajaa |
| koristeluun kevätsipulia ja chiliä |
Kuori veriappelsiineista oranssi pintakerros ja säästä. Leikkaa pois appelsiinien valkoinen osa, niin että jäljelle jää vain hedelmäliha.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | veriappelsiinia |
Laita kattilaan ribsit, kokonaiset valkosipulinkynnet, soija, neljään osaan pilkottu sipuli, kiekoiksi leikattu inkivääri, pilkottu chili, veriappelsiinin kuorilastut sekä hedelmälihat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | ribsejä |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | soijaa |
| iso sipuli | |
| peukalon kokoinen pala inkivääriä | |
| punainen chili |
Lisää vettä kunnes ribsit peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä vajaat kaksi tuntia tai kunnes ribsit ovat haluamassasi kypsyydessä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| vettä |
Nosta ribsit pois liemestä ja siivilöi liemi. Anna ribsien levätä sillä aikaa kun keität liemestä kasaan marinadin.
Lisää siivilöityyn liemeen hunaja ja keitä kunnes koostumus muuttuu tahmeaksi. Lientä on usein paljon ja keittäminen saattaa vaatia tovin, mutta on vaivan arvoista.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 rkl | hunajaa |
Voitele ribsit marinadilla ja grillaa kuumassa uunissa (250 astetta) tai grillissä 3 minuuttia per puoli tai kunnes ribsien pinta on saanut väriä. Koristele kevätsipulilla ja chilillä ja tarjoile esimerkiksi verigreippi-fenkolisalaatin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| koristeluun kevätsipulia ja chiliä |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
90
Energiaa kcal
375
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
—
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
90
Energiaa kcal
375
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
—
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl veriappelsiinia, 2 kg ribsejä, Iso sipuli, peukalon kokoinen pala inkivääriä, Punainen chili, vettä, koristeluun kevätsipulia ja chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli