Vuohenjuusto-lakkapiiraat - Yhteishyvä

Vuohenjuusto-lakkapiiraat

???
Kappaleita
16
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Ruisperunataikinaa (pakaste)
200 g
Pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Lakkahilloa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Se saa jäädä hieman kohmeiseksi. Kauli taikina noin 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Ota isolla lasilla (halkaisija noin 9 cm) taikinasta kiekkoja. Kauli yli jäävä taikina uudelleen levyksi, kunnes kaikki taikina on käytetty. Leikkaa vuohenjuustosta viipaleita kiekkojen määrän mukaan. Aseta kunkin taikinakiekon keskelle vuohenjuustoa ja rypytä taikina sormin juuston ympärille. Voitele piiraat kananmunalla ja paista noin 17 minuuttia. Voitele kuumat piirakat lakkahillolla. Nauti lämpiminä esimerkiksi teen kera.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.8.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa