Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Paloittele kylmä rasva joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota 1 dl muruseosta kuppiin ja laita sivuun odottamaan. Lisää kaurajuoma ja kananmuna kulhoon muruseoksen joukkoon ja sekoita taikinaksi.
Levitä taikina piirakkavuokaan. Ripottele raparperipalat taikinan päälle ja muruseos pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.
Mausta jogurtti hunajalla ja vaniljasokerilla. Tarjoa piirakka haaleaksi jäähtyneenä hunajajogurtin kanssa.
Vinkki: Voit korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1761
421
21,3 g
11,8 g
50,1 g
30,8 g
2,8 g
5,3 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 tl Vaniljasokeria,
1 tl Kardemummaa,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli