Yhden kulhon gluteeniton raparperipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton raparperipiirakka

Yhden kulhon gluteeniton raparperipiirakka

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Päältä rapea ja sisältä pehmeä gluteenitonraparperipiirakka on kesän kestosuosikki. Gluteeniton herkku syntyy yhdessä kulhossa ja maistuu kardemummalta ja kookokselta.

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Gluteenitonta jauhoseosta (kuitupitoista)
2 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 1/2 dl
Kookoshiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kardemummaa
125 g
Leivontamargariinia
1 dl
Kaurajuomaa
1 kpl
Kananmuna
5 dl
(250 g) raparperipaloja

hunajajogurtti

300 g
(1 prk) kreikkalaista jogurttia
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Paloittele kylmä rasva joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota 1 dl muruseosta kuppiin ja laita sivuun odottamaan. Lisää kaurajuoma ja kananmuna kulhoon muruseoksen joukkoon ja sekoita taikinaksi.

1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl
Vaniljasokeria
3 dl
Gluteenitonta jauhoseosta (kuitupitoista)
2 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Kookoshiutaleita
1 tl
Kardemummaa
125 g
Leivontamargariinia
1 dl
Kaurajuomaa
1 kpl
Kananmuna
3

Levitä taikina piirakkavuokaan. Ripottele raparperipalat taikinan päälle ja muruseos pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.

5 dl
(250 g) raparperipaloja
4

Mausta jogurtti hunajalla ja vaniljasokerilla. Tarjoa piirakka haaleaksi jäähtyneenä hunajajogurtin kanssa.

300 g
(1 prk) kreikkalaista jogurttia
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Vaniljasokeria
5

Vinkki: Voit korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1761

421

21,3 g

11,8 g

50,1 g

30,8 g

2,8 g

5,3 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Vaniljasokeria,

1 tl Kardemummaa,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli