Ylikypsä uunikylki | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ylikypsä uunikylki

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Uunikylki saa makeutta ja mureutta liemestä. Käytä siihen makusi mukaan omenamehua, siideriä tai olutta. Tarjoa ylikypsä uunikylki palsternakka- ja omenalohkojen kanssa.

Ainekset

3 kpl
(n.1 kg) viipaloitua kypsää kylkeä (esim. hk)
1 1/2 dl
Omenamehua, siideriä tai olutta
2 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Soijakastiketta
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

200 g
Palsternakkaa
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Voita
4 kpl
Omenaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paista kylkiviipaleet kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi, nosta pois pannulta. Kaada rasva pois (ei viemäriin). Lisää pannulle siideri, sokeri, sinappi ja soijakastike. Keitä kunnes seos sakenee. Kääntele kylkiviipaleita kuumassa liemessä pannulla, mausta pippurilla. Kuori ja paloittele palsternakat. Sivele öljyllä ja hunajalla. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Paista omenalohkot voissa pannulla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

552

132

4,3 g

1,3 g

20,0 g

17,3 g

2,8 g

0,8 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 pakettia (n,1 kg) viipaloitua kypsää kylkeä (esim. hk),

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli