Ylikypsä uunikylki

Uunikylki saa makeutta ja mureutta liemestä. Käytä siihen makusi mukaan omenamehua, siideriä tai olutta. Tarjoa ylikypsä uunikylki palsternakka- ja omenalohkojen kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kpl(n.1 kg) viipaloitua kypsää kylkeä (esim. hk)
1 1/2 dlomenamehua, siideriä tai olutta
2 rklfariinisokeria
1 rklsinappia
2 rklsoijakastiketta
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

200 gpalsternakkaa
1 rklöljyä
1 rklhunajaa
1 rklvoita
4 kplomenaa

Valmistus

  1. 1

    Paista kylkiviipaleet kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi, nosta pois pannulta. Kaada rasva pois (ei viemäriin). Lisää pannulle siideri, sokeri, sinappi ja soijakastike. Keitä kunnes seos sakenee. Kääntele kylkiviipaleita kuumassa liemessä pannulla, mausta pippurilla. Kuori ja paloittele palsternakat. Sivele öljyllä ja hunajalla. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Paista omenalohkot voissa pannulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 pakettia (n.1 kg) viipaloitua kypsää kylkeä (esim. hk), Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä