Aladobi: Lihahyytelö, joka tarjoillaan kylmänä. Nautitaan usein juhlapöydässä.
Hapanvelli: Kaakkoissuomalainen perinneruoka. Valmistukseen käytetään herneitä, perunaa ja hapanjuurta. Muistuttaakin hernekeittoa, mutta on happamampi.
Klimppisoppa: Eteläpohjalainen ja satakuntalainen perinneruoka. Valmistetaan naudan luista, lavasta tai potkasta. Viimeistellään vehnätaikinapalleroilla eli "klimpeillä".
Kropsu: Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin oleva pannukakku.
Läskisoosi: Sianlihasta valmistettava suomalainen perinneruoka. Valmistetaan ruskistetuista porsaan kylkiviipaleista ja ruskeasta kastikkeesta, joka haudutetaan huolellisesti. Syödään yleensä puolukan, suolakurkun ja kuoripottujen kera.
Lörtsy: Itäsuomalainen, Savonlinnan nimikkoruokana tunnettu litteä umpinainen piirakka, joka täytetään suolaisilla tai makeilla täytteillä. Tunnetuimmat ovat liha- ja omenalörtsy.
Maitojuusto: Suomalainen tuorejuusto. Juustoon saadaan kaunis pintakuvio valmistamalla juusto juustomuotissa. Käytetään usein leivän päällä.
Mutti: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta alkujaan oleva perinneruoka. Valmistetaan ohrajauhoista, vedestä ja suolasta.
Ruppana: Ohrajauhoista ja verestä valmistettava perinneruoka. Muistuttaa ohrarieskaa.
Tsupukka: Karjalainen, puurolla täytetty taiteltu piirakka.
Veripalttu: Usealla nimellä tunnettu perinneruoka, joka valmistetaan verestä, ruisjauhoista ja kaljasta.
Väskynäsoppa: Myös sekametelisoppana tunnettu jälkiruoka, joka valmistetaan kuivatuista hedelmistä, etenkin luumuista.