Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanapihvit ja vuohenjuustovaahto

Halloween-herkkuja aikuiseen makuun — vietä kurpitsajuhlaa rennosti ystävien kesken illallisen äärellä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.10.2022
Muokattu: 24.10.2022
Kerää ystävät koolle ja vietä halloweenia pitkän kaavan mukaan hyvän ruoan parissa. Juhlavan halloween-menun kantavana teemana on satokauden kurpitsa, joka maistuu niin suolaisissa kuin makeissakin ruokalajeissa.

Alkuun savuporosuupaloja ja paahdettua kurpitsaa

Ihanan helpot savuporosuupalat valmistuvat nopeasti valmiista voitaikinasta ja täytteistä, joita ei tarvitse juurikaan esivalmistella: Levitä yrttituorejuustoa suupaloiksi saksituille voitaikinalevyille ja lisää päälle savuporoa ja juustoraastetta. Viimeistele puolukoilla ja makusi mukaan rucolalla tai rosmariinilla. Tarjoile tuoreina alkupalapöydässä tai cocktail-paloina ennen ruokailua kuohuvan kanssa.

Kasvisalkupalana hurmaa uunissa paahdettu kurpitsa. Kasaa lautaselle hunajaista yrtti-jogurttidippiä, pähkinäiseksi paahtunutta kurpitsaa ja paahdettuja siemeniä. Koristele savuporosuupaloista ylijääneillä yrteillä. Paahda alkupalalle kurpitsoita reilusti, niin voit käyttää loput pääruoan risottoon.

Pääruoaksi risottoa ja kanaa vuohenjuustovaahdolla

Syksyisen oranssi risotto on halloween-päivällisen päätähti. Risoton upea väri syntyy paahdetusta myskikurpitsasta, joka soseutetaan ja lisätään risoton joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa. Jos haluat risottoon lisäpotkua, viimeistele se chilihiutaleilla.

Sametinpehmeän ja miedon makuisen risoton pariksi sopivat kanapihvit juhlavalla vuohenjuustovaahdolla. Ohuet kanapihvit kypsentyvät nopeasti pannulla samalla, kun risotto valmistuu. Voit tehdä vuohenjuustovaahdon jääkaappiin maustumaan jo hyvissä ajoin. Kolmen aineksen vaahto syntyy helposti pehmeästä vuohenjuustosta, kuohukermasta ja mustapippurista.

Jälkiruoaksi juustokakkua

Myskikurpitsan mieto ja makea maku sopii mainiosti myös jälkiruokiin. Vaniljalla, sitruunalla sekä syksyisellä mausteseoksella maustettu kurpitsajuustokakku ilahduttaa oranssilla värillä ja lempeällä maulla.

Jos kurpitsakiintiö on tullut alkuruoan ja pääruoan myötä kuitenkin jo täyteen, tee jälkiruoaksi tummanpuhuva päärynäjuustokakku. Päärynänpaloilla raikastettu valkosuklaajuustokakku sopii ulkonäöltäänkin halloweenin henkeen: kakun päälle levitetyt hasselpähkinälevitepyörteet muistuttavat haamujen siluetteja.

Katso kaikki vinkit Halloweeniin