Kanapihvit ja vuohenjuustovaahto
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Broilerin rintafileestä syntyy juhlava annos, kun tarjoat sen herkullisen vuohenjuustovaahdon kanssa. Sekä pihvit että vaahto valmistuvat helposti ja nopeasti. Tarjoa lisäksi esimerkiksi kurpitsarisottoa tai uunijuureksia.
| 600 g | (1 rs, 4 kpl) broilerin rintafileetä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Vuohenjuustovaahto | |
|---|---|
| 140 g | (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Ota kana ja juusto huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Vaahdota juusto kerman kanssa. Mausta vaahto pippurilla ja siirrä se jääkaappiin.
- 2.
Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit kypsiksi, 10–15 minuuttia välillä kääntäen. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos ohennat pihvejä nuijimalla, paista ne parissa erässä, lyhennä paistoaikaa ja peitä valmiit pihvit foliolla.
- 3.
Tarjoa pihvit juustovaahdon ja esimerkiksi kurpitsarisoton kanssa.
Kanapihvit ja vuohenjuustovaahto
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Broilerin rintafileestä syntyy juhlava annos, kun tarjoat sen herkullisen vuohenjuustovaahdon kanssa. Sekä pihvit että vaahto valmistuvat helposti ja nopeasti. Tarjoa lisäksi esimerkiksi kurpitsarisottoa tai uunijuureksia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 rs, 4 kpl) broilerin rintafileetä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Vuohenjuustovaahto | |
| 140 g | (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus
- 1
Ota kana ja juusto huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Vaahdota juusto kerman kanssa. Mausta vaahto pippurilla ja siirrä se jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 600 g (1 rs, 4 kpl) broilerin rintafileetä 140 g (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) 1/2 dl kuohukermaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 2
Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit kypsiksi, 10–15 minuuttia välillä kääntäen. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos ohennat pihvejä nuijimalla, paista ne parissa erässä, lyhennä paistoaikaa ja peitä valmiit pihvit foliolla.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Tarjoa pihvit juustovaahdon ja esimerkiksi kurpitsarisoton kanssa.
Ravintosisältö
409
Energiaa kcal
1713
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
—
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
409
Energiaa kcal
1713
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
—
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























