Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkun uutuus kypsyttää lihaan pähkinäisen vivahteen

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Sami Heiskanen
Julkaistu: 24.10.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Food Market Herkun lihaosastolla pääsee maistamaan raakakypsytettyä lihaa viininmaistelun tapaan.

Food Market Herkun yksi uutuus löytyy kala- ja lihatiskin takaa kaupan perältä. Lasikaapeissa roikkuu lihaa kuivumassa ja kypsymässä – hieman samaan tapaan kuin juustot kypsyvät kellareissaan.

Dry aged -kaapit ovat Suomessa vielä harvinaisia.

"Lihat kypsyvät kaapissa kuukauden. Sinä aikana ne hengittävät vapaasti ja niistä katoaa nestettä", Key Account & Purchasing Manager Oskari Seppälä Pan Nordic Meatilta kertoo.

Maku vahvistuu kypsytyksen aikana kuten käy kypsyville juustoille. Kauemmin kypsynyt tuote on nuorta tuotetta arvokkaampi – samaan tapaan kuin juustoissa tai konjakeissa.

Myyntiin viikonlopuksi

Kaapissa riippuvissa lihoissa näkyy paljon ulko- ja sisärasvaa, joka pitää huolen lihan mehukkuudesta ja sitoo pähkinäisyyttä makuun.

"Luu ja rasva toimivat ikään kuin lihan suojana", Seppälä vertaa.

Joka torstai Food Market Herkussa käsitellään kuukauden ajan kypsynyt liha, joka tulee myyntiin, kun viikonloppu lähestyy. Tällöin lihan ympäriltä on poistettu rasva ja se näyttää normaalilta myynnissä olevalta pihviltä.

Rasva pitää huolen lihan mehukkuudesta.

Tarjolla on erilaisia liharotuja, joten asiakas voi viininmaistelun tapaan maistella eri rotuja ja valita suosikkinsa.

Raakakypsytettyä lihaa voi käyttää tavallisen laadukkaan naudanlihan tapaan esimerkiksi grillattuna tai pannulla paistettuna.

Lisää aiheesta