Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Himoitsetko suklaata? Kolme lattea, joista et voi kieltäytyä

Teksti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.9.2017
|
Muokattu: 10.11.2023
Se tunne, kun saa käpertyä vilttiin ja hemmotella itseään! Tuplaa nautinto suklaalla maustetulla maitokahvilla.

Näin tuunaat kolme erilaista herkkulattea:

Keitä ensin vahva suodatinkahvi siten, että laitat kolme mitallista kahvijauhetta kahta valmista kupillista kohti. Ja sitten maustamaan!

1. Chili-suklaalatte: Kuumenna pari desiä maitoa ja 3–4 palaa tummaa suklaata kattilassa ja sekoita samalla voimakkaasti vispilällä. Laita ruokalusikallinen fariinisokeria ja ripaus chilijauhetta suureen kahvikuppiin. Lisää desi vahvaa kahvia ja kaada suklaamaito päälle.

2. Mausteinen valkosuklaalatte: Kuumenna kaksi desiä maitoa, kolme palaa valkosuklaata, ripaus kanelia ja hyppysellinen kardemummaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Laita desi kuumaa, vahvaa kahvia korkeaan lasiin ja kaada valkosuklaamaito päälle.

3. Minttu-suklaalatte: Vaahdota puoli desiä kuohukermaa. Kuumenna desi maitoa kattilassa koko ajan vispaten. Pyöräytä iso pallo minttusuklaajäätelöä korkean lasin pohjalle. Lisää desi kuumaa kahvia ja maito. Lusikoi kermavaahto pinnalle ja viimeistele silputulla tuoreella mintulla.

Vinkki! Jos haluat lattejuomasta överiherkun, koristele juoma vaahtokarkeilla ja nauti sen kera vielä suklaakonvehteja.