Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Huijarin kinuski ja muut uudet ideat – tämän helpompia jälkkäreitä ei ole!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 13.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Kun oikaiset ja hiukan huijaat, saat marjoista ja makeista lisukkeista helpot ja hurmaavat jälkiruoat viikon päätteeksi.

Raakahillo chiansiemenistä

Superhelppo raakahillo sakeutuu chiansiemenillä. Murskaa hilloon litra marjoja, lisää kolme ruokalusikallista chiansiemeniä ja makeuta sokerilla tai hunajalla. Anna sakeutua jääkaapissa ja nauti parin päivän sisällä.

Laiskottelijan churrot

Leppoisan päivän churrot syntyvät näin: sipaise paahdetut vehnäleipäviipaleet voi-sulalla, leikkaa kolmeen osaan ja pyöräytä kaneli-sokeri-seoksessa. Tarjoa raakahillon ja kermavaahdon kera.

Raikkaan makea marja-riitta

Tee Suomi-versio margarita-drinkistä: Soseuta desi mansikoita ja puoli desiä herukoita. Mausta limenmehulla, mintulla ja ripauksella sokeria. Pidennä kivennäisvedellä. Tarjoa sokerireunuksella koristellusta lasista.

Huijarin kinuskikastike

Tämä kinuski onnistuu jokaiselta! Sekoita purkillinen smetanaa ja saman verran fariinisokeria keskenään.  Anna tekeytyä pari tuntia jääkaapissa, sekoita ja nauti. Ohenna tarvittaessa tilkalla kermaa.

Pakettijäätelökakku

Kokoa kauden helpoin jäätelökakku pakettijäätelöstä. Puolita litran vaniljajäätelö. Laita viipaleiden väliin marjoja ja kasaa päälle iso keko marjoja, kinuski-kastiketta ja keksimuruja.

Lisää aiheesta