Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesän uutuusjuomat

Koostaja:
Sanna Autio
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 30.6.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Heinäkuussa ruokakauppojen hyllyiltä löytyy monenlaisia juomauutuuksia vesistä limuihin ja olut- ja siideriuutuuksiin.

Kivennäisvedet ja limut

Olvin vichy sitruuna-lime + magnesium on kaloriton ja makeuttamaton kivennäisvesi, jonka sisältämä magnesium edistää lihasten normaalia toimintaa. Juoma sopii etenkin kuntoilijoille ja magnesiumia tarvitseville. Puolen litran pulloon pakattu juoma sisältää magnesiumia 28 mg/100 grammaa.

Hartwalkin Novelle Plus Sinkki +E -iholle sisältää sinkkiä, E-vitamiinia ja aloe vera -uutetta. Juomaa saa 0,5 litran pulloissa.

Jaffa Aurinkohedelmät virkistää tropiikin hedelmien maulla. Sitrusvirvoitusjuoma on makeutettu sokerilla. Juomaa saa 0,5 litran ja 1,5 litran pulloissa.

Oluet

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Helles on eteläsaksalaistyyppinen vaalea pohjahiivaolut, jonka maussa korostuvat maltaiset sävyt. Monille ruoille sopiva täysmallasolut pakataan 56,8 cl:n pint-tölkkiin. Pakkauksessa on makumittari, josta näkee asteikolla juoman ominaisuudet: maltaisuuden, juoman aromit, täyteläisyyden, hedelmäisyyden, makeuden ja katkeruuden.

Koffin American Pale Ale on pintahiivaolut, jossa amerikkalaiset humalat ovat suuressa roolissa. Olut on humaloitu Citra- ja Mosaic-lajikkeilla. Jälki- ja kuivahumalointi antaa oluelle pitkän, greippimäisen ja raikkaan hedelmäisen aromin, jota on tasapainotettu tavanomaista korkeammalla katkeropitoisuudella. Juoma pakataan 0,5 litran tölkkiin, ja se sopii grilliruoan, hampurilaisten ja äyriäisten sekä tulisen ruoan seuraan.

American pale ale on sukua Englannissa syntyneille IPA- ja pale ale -oluille. Tämä pintahiivaolut kehitettiin 1970-luvun lopulla Amerikassa ja sille on tyypillistä sitruunainen humalointi.

Olvin APA-oluesta löytyy makuvivahteita limetistä, seljanmarjasta, karviaisesta, basilikasta, viherpippurista ja papaijasta. Voimakasluonteinen mutta vaalea juoma on vahvasti katkerohumaloitu suodattamaton täysmaltainen pintahiivaolut. Juoma pakataan 0,5 litran tölkkiin.

Kotimaista vehnäolut on sitruunaisen raikas olut, jossa on 4,7 % alkoholia. Juoma myydään 0,5 litran tölkeissä.

Kotimaista IPA-olut on katkera ja voimakkaasti humaloitu juoma, joka sopii grilliruoille. Juoma myydään 0,5 litran tölkeissä.

Uudet siiderit ja lonkerot

Hartwallin Happy Joe Crispy Pear on aidon päärynän makuinen, hedelmäisen raikas ja aromikas premium-päärynäsiideri. Se sopii erinomaisesti sekä seurustelujuomaksi että ruoan kanssa nautittavaksi. Juomaa saa 0,33 litran tölkissä.

Sommersbyn Blueberry-siiderissä maistuu mustikka. Juoma saa makeutensa sokerista ja sisältää vain luontaisia aromeja. Siideriä saa 0,33 litran tölkissä.

Rainbow metsämarjasiideri on kevytsiideri, joka sisältää 4,7 % alkoholia. Valmistusmaa ja veden alkuperämaa on Suomi.

A. Le Coq Bitter Lemon on gin tonic -tyyppinen sitruunainen lonkero. Juoma on saatavissa 0,5 litran tölkissä.

Lisää aiheesta