Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevään uutuustuotteet

Koostaja:
Sanna Autio
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Kaupan hyllyltä löytyy uutuutena koko perheen juustoja, mausteisia pyöryköitä, lasten naksuja sekä kasvista ja kanaa nakeissa.

Valion kermaviili & rahkaa ja ruokakerma & rahkaa voi käyttää lämpimään ja kylmään ruoanlaittoon tavallisten tuotteiden tapaan. Rahka antaa makuun raikkautta ja happamuutta sekä koostumukseen täyteläisyyttä. Kermaviilissä on rasvaa kolme prosenttia ja ruokakermassa kymmenen prosenttia. Proteiinia molemmat sisältävät viisi prosenttia.

Kuusamon Juuston Seita on puolikova maasdamjuusto, jonka maku on pehmeä mutta hieman edamjuustoa voimakkaampi. Rasvaa juusto sisältää 28 prosenttia. Juusto valmistetaan Kuusamossa pääosin lähialueiden perhetiloilta saatavasta tuoreesta lehmänmaidosta, ja sitä kypsytetään kymmenen viikkoa.

Kotimaista pehmeä sulatejuusto sisältää kymmenen pehmeän- ja miedonmakuista, laktoositonta viipaletta. Kermajuustosta valmistetut palat ovat yksittäispakattuja.

HK:n Maakarit-sarjan Pohjolan Niilo -lihapyörykät valmistetaan porsaanlihasta ja maustetaan muun muassa karpalolla, katajalla ja rosmariinilla. Pakkaus kestää mikrossa lämmityksen. Samirin falafelit ovat kotimaisista kasviksista valmistettuja kasvispyöryköitä, jotka on maustettu pohjoisafrikkalaisittain muun muassa korianterilla. Molemmat pyörykät myydään 200 gramman suojakaasupakkauksessa.

Atrian Vuolu porsaanfilee ja Vuolu kanafilee ovat kokolihasta vuoltuja pieniä lihapaloja. Molemmat sopivat naposteluun, leivän päälle ja esimerkiksi salaatteihin, pitsoihin, pastoihin sekä munakkaisiin.

Atrian Rehti porkkananakki sisältää 20 prosenttia kotimaista porkkanaa, ja sen lihapitoisuus on 67 prosenttia. Pienet porkkanahiput tuovat nakkiin aavistuksen makeutta, mutta suutuntuma on sileä. Pakkaus painaa 280 grammaa.

Kariniemen Kananpojan Viisikko-nakki valmistetaan suomalaisesta broilerinlihasta. Nakit ovat kuorettomia, sopivat ruoanlaittoon ja niiden lihapitoisuus on 76 prosenttia. Pakkaus painaa 150 grammaa.

Risellan kvinoa sisältää paljon proteiinia, ja sen maku on täyteläinen, hivenen pähkinämäinen. Keittoaika on vain kahdeksan minuuttia. Käytä kvinoaa salaatteihin, keittoihin ja lisäkkeeksi. Pakkauksesta (275 g) riittää neljälle.

Real Snacks Junior maissinaksut valmistetaan luomumaissijauhoista. Naksut ne ovat gluteenittomia, maidottomia ja suolattomia, eikä niihin ole lisätty sokeria.

Ranbow-uutuuksia

Rainbow cheddar ja vahvempi cheddar-gouda -juustoraasteet sopivat ruoanlaittoon, gratinointiin, tacoihin ja pizzaan. Vähälaktoosiset raasteet sisältävät rasvaa 32 prosenttia. Alkuperämaa Alankomaat.

Rainbow luomu-kikherneet on säilötty suolaliemeen. Kikherneitä voi käyttää esimerkiksi falafelien ja hummuksen valmistamiseen tai lisätä keittoihin, patoihin ja salaatteihin. Alkuperä- ja valmistusmaa Italia.

Rainbow vadelma-pikapuuropakkauksessa on pusseja, joista valmistuu nopeasti marjainen täysjyvähiutaleinen annos. Alkuperämaa Suomi.

Lisää aiheesta