Näin teet täydelliset kaalikääryleet - Yhteishyvä

Näin teet täydelliset kaalikääryleet

Näin teet täydelliset kaalikääryleet

Parhaat kaalikääryleet syntyvät ajan kanssa. Kun ryhdyt hommaan, tehtaile kääryleitä kunnon satsi. Osan voi pakastaa. 20 kääryleeseen tarvitset 1,5 kiloa kaalia.

Jaa Somessa
Teksti
Taina Salovaara
Kuvat
SOK

Kansainväliset kääryleet

Kaalikääryleet tehdään perinteisesti naudan jauhelihasta tai sika-naudasta ja maustetaan meiramilla ja pippurilla. Lihaa ja mausteita vaihtamalla kaalikääryleet saavat kansainvälisen sävyn.

  • Aasialaisen version teet valmistamalla täytteen broilerin jauhelihasta. Mausta kääryleet chilillä, inkiväärillä, currylla ja soijakastikkeella.
  • Välimerellinen versio syntyy karitsanjauhelihasta, valkosipulista, mintusta ja oreganosta.
  • Sitruunalla ja tillillä saat kreikkalaistyyppiset kääryleet.
  • Slaavilaisen vivahduksen kääryleet saavat karitsanjauhelihasta ja sienistä.
  • Kun mausteena on valkosipulia, tomaattipyreetä ja anjovista, maku muistuttaa vorschmackia.
Julkaistu: 2.8.2017
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa