Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suomalaisten suurin ruokaan liittyvä huoli: Onko tämä terveellistä?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 10.7.2017
|
Muokattu: 1.4.2022
S-ryhmän ruokakysely paljasti suomalaisten suurimmat ruokahuolet ja ostopäätösten motiivit.

S-ryhmä toteutti toukokuussa 2017 laajan ruokakyselyn. Siihen tuli yli 8000 innostunutta ja näkemyksellistä vastausta. Ruoka todella kiinnostaa. Eikä pelkästään ruoka, vaan kaikki sen ympärillä.

Vastauksista siivilöityi esiin kolme ja puoli erityisen kiinnostavaa näkökulmaa, jotka ovat keskeisiä S-ryhmän laatimassa Ruokamanifestissa.

1. Ihmisten on vaikea luottaa ruokaan liittyvän informaation todenperäisyyteen.

Faktat, tieteellinen näkökulma, on nostettava takaisin keskustelun keskiöön. On tuhoisaa, jos uppoamme yhä syvemmälle vaihtoehtoisten "totuuksien" suohon. Luulo ei ole tässäkään tiedon väärti.

2. Ruoan terveys- ja ympäristövaikutukset ovat ihmisille yhä tärkeämpiä.

Ihmisiä todella kiinnostaa mitä he suuhunsa pistävät. Ihmisten mielissä ja valinnoissa myös ruokaketjun ympäristövaikutusten painoarvo kasvaa. Ihmiset haluavat yhä tarkempaa tietoa siitä, mitä heidän lautasillaan on. Mistä ruoka tulee? Miten se on tuotettu ja valmistettu? Miten se vaikuttaa heihin itseensä, muihin ihmisiin ja ympäristöön, koko planeettaamme? Tarvitaan radikaalimpaa läpinäkyvyyttä.

3. Kotimaisuuden merkitys vahvistuu edelleen.

Tämä on suomalaisen ruokaketjun kannalta erinomainen asia. Kotimaisuutta pitää ajatella pidemmälle. On tärkeää löytää keinoja kehittää suomalaista ruokaa ja rakentaa sille kestävää yhteistä menestyspolkua. Täytyy ruokkia sellaista ajattelua ja tekemistä, joka vie koko ruokaketjua eteenpäin ja vahvistaa Suomen asemaa kansainvälisen ruokakekseliäisyyden huippumaana. Pois poteroista!

3,5. Hinnalla on väliä.

Lue lisää Ruokamanifestista: www.yhteishyva.fi/ruokamanifesti

Lisää aiheesta