Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taina Lahti kannustaa kaikkia kokeilemaan rohkeasti uusia raaka-aineita ja reseptejä. ”Se antaa uutta sisältöä arkikokkailuun.”

Taina varautuu yllättäviin käänteisiin ruokapöydässä – joka viikko listalla on myös yksi uusi ruoka

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
SOK / HAASTATELTAVAN KOTIALBUMI
Julkaistu: 30.9.2019
|
Muokattu: 22.11.2023
6-vuotiaan tyttären äiti Taina Lahti ei mene nälkäisenä kauppaan, mutta lähtee kokeilemaan rohkeasti erilaista kotikeittiössään.

Taina Lahti asuu 6-vuotiaan tyttärensä kanssa Porin lähellä Nakkilassa. Ruokapöytään istahtaa usein myös Tainan miesystävä.

”Viime viikolla mies tuli yllättäen käymään juuri kun olimme syömässä makaronilaatikkoa. Nälkäinen kaveri nielaisikin sitten aimo annoksen laatikosta, jonka piti riittää meille pariksi kolmeksi päiväksi”, opiskelija ja osa-aikainen myyjä Taina kertoo naureskellen.

Hyvin suunniteltu ruoka-arki voi mennä uusiksi, kun tilanteet muuttuvat. Taina sanoo ruokien suunnittelun olevan heillä säännöllisen epäsäännöllistä. Myös tyttären toiveet otetaan huomioon. Tainalla on tapana tehdä kerralla isompi annos tai vaikka useampi ruokalaji. Niistä riittää moneksi päiväksi, evääksi ja pakastettavaksikin.

”Seuraavaksi menee testiin yhden pellin broileriruoka.”

”Ostoslistan laadin valmiit ruoat mielessä. Yleensä ne ovat peruskotiruokaa, kuten tällä viikolla kaalilaatikkoa ja jauhelihakeittoa. Koska vaihtelu virkistää, mukana on aina yksi uusi resepti kokeiltavaksi. Seuraavaksi menee testiin yhden pellin broileriruoka, johon tulee myös runsaasti kasviksia.”

Katso vinkit nopeaan arkiruokaan >>

Kauppakassi ehdoton apu arjessa

Nakkilasta ostoslista lähtee Kauppakassi-palvelun kautta Porin Mikkolan Prismaan, josta Taina käy töistä lähtiessään nappaamassa tilauksensa kyytiin. Systeemi säästää aikaa, eikä väsyneenä tarvitse lähteä haahuilemaan kaupan käytäville.

”Saisihan sen kassin tilattua kotiovellekin, mutta koska ajelen joka tapauksessa töihin, säästän kotikuljetusmaksut bensarahoiksi.”

Kun Taina nappaa arkiruokaohjeen vaikkapa yhteishyvä.fi-sivustolta, hän kopioi raaka-aineluettelon ostoslistaksi. Näin kaikki reseptiin tulevat ainekset löytyvät varmasti kotoa. Heräteostoksia ei tule tehtyä nälissään, ja rahaakin säästyy.

Satokausiajattelun avulla kasviksista pääsee nauttimaan, kun ne ovat edullisimmillaan.

”Ruoka on minulla aina mielessä, sitä voi jo sanoa harrastukseksi. Seuraan bloggareita, ja Instagram-tililleni postailen paljon ruoka-asioita. Kannustan kaikkia kokeilemaan rohkeasti uusia raaka-aineita ja reseptejä. Se antaa uutta sisältöä arkikokkailuun.”

Taina suosii itse kasvisruokaa ja pitää satokausiajattelua aivan mahtavana. Sen avulla kasviksista pääsee nauttimaan, kun ne ovat parhaimmillaan ja myös edullisimmillaan. Katso tämän kuun satokausiherkut >>

”Jos intoudun vaikkapa kesäkurpitsasta, etsin sitten kivoja ohjeita netistä. Onneksi tytär on lapseksi kaikkiruokainen ja maistaa rohkeasti kaikkea. Tosin ei minun tofu-nuudelikeittoni häneen välttämättä vielä uppoa”, Taina sanoo hilpeästi.

Poimi kesäkurpitsareseptit >>

Ruokarumba on yhteishyvä.fi-sivuston juttusarja, jossa lapsiperheet kertovat vinkkejä arjessa selviytymiseen ja ruoanlaittoon.

Toimituksen suositus Lahden perheen viikon ruokalistaksi

Tämän viikon ruokalista lapsiperheille

Näin muut perheet suunnittelevat viikon ruokalistaa

Lisää vinkkejä arkeen