
Kasvisbolognese härkiksestä
Ainekset
Valmistus
Ota härkis esille, mutta lisää se kastikkeeseen vasta lopuksi, niin se pysyy kiinteänä.
Huuhtele porkkanat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Raasta porkkanat raastimen isolla terällä.
Avaa tomaattimurskapurkki valmiiksi.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne veitsellä pieneksi silpuksi.
Mittaa rypsiöljy paistinpannulle. Laita pannu liedelle ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 3 minuuttia tai kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska ja vesi. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Mausta kastike sokerilla. Anna kastikkeen kuumentua ja keitä sitä 5 minuuttia. Sekoita härkis kastikkeeseen ja keitä vielä 2 minuuttia.
Leikkaa basilikanlehdet veitsellä silpuksi. Ripottele basilika ja pippuri kastikkeeseen.
Tarjoa bolognese keitetyn spagetin kanssa. Katso keitto-ohje pakkauksesta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
218
912
10,3 g
0,8 g
17,0 g
9,3 g
5,3 g
12,0 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli