Kasvisbolognese härkiksestä
30 min

Nappaa talteen!
Härkiksestä, porkkanasta ja tomaattimurskasta syntyy maukas kasvisbolognese. Tarjoa basilikalla viimeistelty härkiskastike keitetyn spagetin kanssa.
| 250 g | (1 pkt) härkistä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Ota härkis esille, mutta lisää se kastikkeeseen vasta lopuksi, niin se pysyy kiinteänä.
- 2.
Huuhtele porkkanat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Raasta porkkanat raastimen isolla terällä.
- 3.
Avaa tomaattimurskapurkki valmiiksi.
- 4.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne veitsellä pieneksi silpuksi.
- 5.
Mittaa rypsiöljy paistinpannulle. Laita pannu liedelle ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 3 minuuttia tai kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska ja vesi. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Mausta kastike sokerilla. Anna kastikkeen kuumentua ja keitä sitä 5 minuuttia. Sekoita härkis kastikkeeseen ja keitä vielä 2 minuuttia.
- 6.
Leikkaa basilikanlehdet veitsellä silpuksi. Ripottele basilika ja pippuri kastikkeeseen.
- 7.
Tarjoa bolognese keitetyn spagetin kanssa. Katso keitto-ohje pakkauksesta.
Kasvisbolognese härkiksestä
Härkiksestä, porkkanasta ja tomaattimurskasta syntyy maukas kasvisbolognese. Tarjoa basilikalla viimeistelty härkiskastike keitetyn spagetin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) härkistä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Ota härkis esille, mutta lisää se kastikkeeseen vasta lopuksi, niin se pysyy kiinteänä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) härkistä - 2
Huuhtele porkkanat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Raasta porkkanat raastimen isolla terällä.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa - 3
Avaa tomaattimurskapurkki valmiiksi.
Määrä Ainesosa 400 g (1 prk) tomaattimurskaa - 4
Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne veitsellä pieneksi silpuksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 5
Mittaa rypsiöljy paistinpannulle. Laita pannu liedelle ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 3 minuuttia tai kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska ja vesi. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Mausta kastike sokerilla. Anna kastikkeen kuumentua ja keitä sitä 5 minuuttia. Sekoita härkis kastikkeeseen ja keitä vielä 2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl porkkanaa 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 1 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio 1 tl sokeria 250 g (1 pkt) härkistä - 6
Leikkaa basilikanlehdet veitsellä silpuksi. Ripottele basilika ja pippuri kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku basilikaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 7
Tarjoa bolognese keitetyn spagetin kanssa. Katso keitto-ohje pakkauksesta.
Ravintosisältö
218
Energiaa kcal
912
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
218
Energiaa kcal
912
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























