Kasvisbolognese härkiksestä - Yhteishyvä

Kasvisbolognese härkiksestä

Härkiksestä, porkkanasta ja tomaattimurskasta syntyy maukas kasvisbolognese. Tarjoa bolognese keitetyn spagetin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(250 g) härkistä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 tl
Sokeria
10 kpl
Basilikanlehteä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Ota härkis esille, mutta lisää se kastikkeeseen vasta lopuksi, niin se pysyy kiinteänä.

1 kpl
(250 g) härkistä
2

Huuhtele porkkanat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Raasta porkkanat raastimen isolla terällä.

2 kpl
Porkkanaa
3

Avaa tomaattimurskapurkki valmiiksi.

1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa ne veitsellä pieneksi silpuksi.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
5

Mittaa rypsiöljy paistinpannulle. Laita pannu liedelle ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 3 minuuttia tai kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska ja vesi. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Mausta kastike sokerilla. Anna kastikkeen kuumentua ja keitä sitä 5 minuuttia. Sekoita härkis kastikkeeseen ja keitä vielä 2 minuuttia.

1 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 tl
Sokeria
1 kpl
(250 g) härkistä
6

Leikkaa basilikanlehdet veitsellä silpuksi. Ripottele basilika ja pippuri kastikkeeseen.

10 kpl
Basilikanlehteä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
7

Tarjoa bolognese keitetyn spagetin kanssa. Katso keitto-ohje pakkauksesta.

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
Muokattu: 23.9.2018
Jaa Somessa