Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Keitä makaroneja liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Voitele tai leivinpaperoi syvä uunipelti. Kaada makaronit lävikköön ja kumoa ne pellille.
Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla ja ruskista jauhelihat. Kaada jauheliha pois pannulta.
Kuori palsternakka ja raasta se isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja paista palsternakkaa ja sipulia 3–5 minuuttia. Sekoita kypsä jauheliha ja mausteet palsternakkaseokseen. Sekoita makaronin joukkoon.
Yhdistä munamaidon ainekset kulhossa. Kaada seos makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.
Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Ripota seos makaronilaatikon päälle.
Kypsennä uunin alatasolla 20–25 minuuttia.
Vinkki Kaipaatko vaihtelua tutulle jauhelihalle? Paista makaronin joukkoon broilerinjauhelihaa, soijarouhetta, nyhtökauraa tai härkistä. Vegaanisen laatikon saat, kun käytät munamaidon sijaan 6 dl kaura- tai soijajuomaa ja jätät juuston pois kuorrutuksesta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2310
552
26,6 g
8,1 g
51,0 g
7,1 g
6,4 g
24,0 g
1,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 l Vettä,
0,5 tl kuivattua timjamia,
0,5 tl (½ tl) suolaa,
0,25 tl mustapippuria,
0,5 tl suolaa,
Ripaus muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli