Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko

Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko
Annokset
7
Kokeile makaronilaatikkoa uudella twistillä. Raasta joukkoon palsternakkaa ja paista laatikko rapeaksi uunipellillä. Näin saat tuttuun ruokaan lisää kuituja, vitamiineja ja hyvää makua.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
(1 pussi) täysjyvämakaronia
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
5 rkl
Öljyä
400 g
(1 paketti) jauhelihaa
200 - 400 g
(1-2 kpl) palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
kuivattua timjamia
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1/4 tl
mustapippuria

MUNAMAITO

5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
suolaa
Ripaus muskottia

KUORRUTUS

25 g
(0,5 dl) Emmentaljuustoraastetta
1/2 dl
korppujauhoja

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2

Keitä makaroneja liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Voitele tai leivinpaperoi syvä uunipelti. Kaada makaronit lävikköön ja kumoa ne pellille.

400 g
(1 pussi) täysjyvämakaronia
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
3

Kuumenna 3 rkl öljyä isolla pannulla ja ruskista jauhelihat. Kaada jauheliha pois pannulta.

5 rkl
Öljyä
400 g
(1 paketti) jauhelihaa
4

Kuori palsternakka ja raasta se isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista palsternakkaa ja sipulia 3–5 minuuttia. Sekoita kypsä jauheliha ja mausteet palsternakkaseokseen. Sekoita makaronin joukkoon.

200 - 400 g
(1-2 kpl) palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
5 rkl
Öljyä
5

Yhdistä munamaidon ainekset kulhossa. Kaada seos makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.

1/2 tl
suolaa
Ripaus muskottia
5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
6

Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Ripota seos makaronilaatikon päälle.

25 g
(0,5 dl) Emmentaljuustoraastetta
1/2 dl
korppujauhoja
7

Kypsennä uunin alatasolla 20–25 minuuttia.

Vinkki Kaipaatko vaihtelua tutulle jauhelihalle? Paista makaronin joukkoon broilerinjauhelihaa, soijarouhetta, nyhtökauraa tai härkistä. Vegaanisen laatikon saat, kun käytät munamaidon sijaan 6 dl kaura- tai soijajuomaa ja jätät juuston pois kuorrutuksesta.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja51 g357 g
Proteiinia24 g168 g
Rasvaa28 g199 g
Kuituja6 g45 g
Energiaa kj2382 16672
Energiaa kcal569 3984

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 l Vettä

  • 0.5 tl kuivattua timjamia

  • 0,5 tl (½ tl) suolaa

  • 0.25 tl mustapippuria

  • 0.5 tl suolaa

  • Ripaus muskottia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja51 g357 g
Proteiinia24 g168 g
Rasvaa28 g199 g
Kuituja6 g45 g
Energiaa kj2382 16672
Energiaa kcal569 3984

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 l Vettä

  • 0.5 tl kuivattua timjamia

  • 0,5 tl (½ tl) suolaa

  • 0.25 tl mustapippuria

  • 0.5 tl suolaa

  • Ripaus muskottia

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.