Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko

arvosana5/5

(2)arviota
7 Annosta

60 min

Kokeile makaronilaatikkoa uudella twistillä. Raasta joukkoon palsternakkaa ja paista laatikko rapeaksi uunipellillä. Näin saat tuttuun ruokaan lisää kuituja, vitamiineja ja hyvää makua.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pussi) täysjyvämakaronia
1 1/2 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
4 rklöljyä
400 g(1 paketti) jauhelihaa
200 - 400 g(1-2 kpl) palsternakkaa
1 kplsipuli
2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlkuivattua timjamia
1/2 tl(½ tl) suolaa
1/4 tlmustapippuria

Munamaito

5 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa
ripaus muskottipähkinää

Kuorrutus

25 g(0,5 dl) emmentaljuustoraastetta
1/2 dlkorppujauhoja

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Keitä makaroneja liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Voitele tai leivinpaperoi syvä uunipelti. Kaada makaronit lävikköön ja kumoa ne pellille.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pussi) täysjyvämakaronia
    2 kplkasvisliemikuutiota
  3. 3

    Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla ja ruskista jauheliha. Kaada jauheliha pois pannulta.

    MääräAinesosa
    4 rklöljyä
    400 g(1 paketti) jauhelihaa
  4. 4

    Kuori palsternakka ja raasta se isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja paista palsternakkaa ja sipulia 3–5 minuuttia. Sekoita kypsä jauheliha ja mausteet palsternakkaseokseen. Sekoita makaronin joukkoon.

    MääräAinesosa
    200 - 400 g(1-2 kpl) palsternakkaa
    1 kplsipuli
    4 rklöljyä
  5. 5

    Yhdistä munamaidon ainekset kulhossa. Kaada seos makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    ripaus muskottipähkinää
    5 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa
  6. 6

    Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Ripota seos makaronilaatikon päälle.

    MääräAinesosa
    25 g(0,5 dl) emmentaljuustoraastetta
    1/2 dlkorppujauhoja
  7. 7

    Kypsennä uunin alatasolla 20–25 minuuttia.

Vinkki: Kaipaatko vaihtelua tutulle jauhelihalle? Paista makaronin joukkoon broilerinjauhelihaa, soijarouhetta, nyhtökauraa tai härkistä. Vegaanisen laatikon saat, kun käytät munamaidon sijaan 6 dl kaura- tai soijajuomaa ja jätät juuston pois kuorrutuksesta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 l Vettä, 0.5 tl kuivattua timjamia, 0,5 tl (½ tl) suolaa, 0.25 tl mustapippuria, 0.5 tl suolaa, Ripaus muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
16.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä