Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko - Yhteishyvä

Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko

Pikkaisen parempi peltimakaronilaatikko
Annokset
7
Kokeile makaronilaatikkoa uudella twistillä. Raasta joukkoon palsternakkaa ja paista laatikko rapeaksi uunipellillä. Näin saat tuttuun ruokaan lisää kuituja, vitamiineja ja hyvää makua.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) täysjyvämakaronia
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
5 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 - 2 kpl
(200-400 g) palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
(½ tl) kuivattua timjamia
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

MUNAMAITO

5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
(½ tl) suolaa
Ripaus muskottia

KUORRUTUS

25 g
(0,5 dl) Emmentaljuustoraastetta
1/2 dl
(½ dl) korppujauhoja

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2

Keitä makaroneja liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Voitele tai leivinpaperoi syvä uunipelti. Kaada makaronit lävikköön ja kumoa ne pellille.

1 kpl
(400 g) täysjyvämakaronia
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
3

Kuumenna 3 rkl öljyä isolla pannulla ja ruskista jauhelihat. Kaada jauheliha pois pannulta.

5 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
4

Kuori palsternakka ja raasta se isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista palsternakkaa ja sipulia 3–5 minuuttia. Sekoita kypsä jauheliha ja mausteet palsternakkaseokseen. Sekoita makaronin joukkoon.

1 - 2 kpl
(200-400 g) palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
5 rkl
Öljyä
5

Yhdistä munamaidon ainekset kulhossa. Kaada seos makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.

1/2 tl
(½ tl) suolaa
Ripaus muskottia
5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
6

Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Ripota seos makaronilaatikon päälle.

25 g
(0,5 dl) Emmentaljuustoraastetta
1/2 dl
(½ dl) korppujauhoja
7

Kypsennä uunin alatasolla 20–25 minuuttia.

Vinkki Kaipaatko vaihtelua tutulle jauhelihalle? Paista makaronin joukkoon broilerinjauhelihaa, soijarouhetta, nyhtökauraa tai härkistä. Vegaanisen laatikon saat, kun käytät munamaidon sijaan 6 dl kaura- tai soijajuomaa ja jätät juuston pois kuorrutuksesta.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g107 g
Proteiinia9 g64 g
Rasvaa17 g119 g
Kuituja2 g15 g
Energiaa kj1065 7454
Energiaa kcal255 1782

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 l Vettä

  • 0,5 tl (½ tl) kuivattua timjamia

  • 0,5 tl (½ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

  • 0,5 tl (½ tl) suolaa

  • Ripaus muskottia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g107 g
Proteiinia9 g64 g
Rasvaa17 g119 g
Kuituja2 g15 g
Energiaa kj1065 7454
Energiaa kcal255 1782

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 l Vettä

  • 0,5 tl (½ tl) kuivattua timjamia

  • 0,5 tl (½ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

  • 0,5 tl (½ tl) suolaa

  • Ripaus muskottia

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.