Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Keitä makaroneja liemikuutioilla maustetussa vedessä 7–9 minuuttia. Voitele tai leivinpaperoi syvä uunipelti. Kaada makaronit lävikköön ja kumoa ne pellille.
Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla ja ruskista jauheliha. Kaada jauheliha pois pannulta.
Kuori palsternakka ja raasta se isolla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja paista palsternakkaa ja sipulia 3–5 minuuttia. Sekoita kypsä jauheliha ja mausteet palsternakkaseokseen. Sekoita makaronin joukkoon.
Yhdistä munamaidon ainekset kulhossa. Kaada seos makaronin joukkoon ja sekoita hyvin.
Raasta juusto ja sekoita se korppujauhoihin. Ripota seos makaronilaatikon päälle.
Kypsennä uunin alatasolla 20–25 minuuttia.
Vinkki: Kaipaatko vaihtelua tutulle jauhelihalle? Paista makaronin joukkoon broilerinjauhelihaa, soijarouhetta, nyhtökauraa tai härkistä. Vegaanisen laatikon saat, kun käytät munamaidon sijaan 6 dl kaura- tai soijajuomaa ja jätät juuston pois kuorrutuksesta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
552
2310
26,6 g
8,1 g
51,0 g
7,1 g
6,4 g
24,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 l Vettä,
0,5 tl kuivattua timjamia,
0,5 tl (½ tl) suolaa,
0,25 tl mustapippuria,
0,5 tl suolaa,
Ripaus muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli