Yrtti-sinappikuorrutettu uunilohi

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

15 min (josta 40 min aktiivista)

Sipaise lohifilee sinapilla, levitä päälle yrttikuorrute ja paista uunissa meheväksi. Uunilohi on helppo arkiruoka, joka maistuu esimerkiksi salaatin tai perunamuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 - 1000 gkirjolohifileetä
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
4 rklsinappia (gluteenitonta)
1/2 kplsitruunaa
1 kplruukku tilliä
1 kplruukku basilikaa
1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi ruodot fileestä. Laita lohi uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele sinappi fileen pintaan.

    MääräAinesosa
    800 - 1000 gkirjolohifileetä
    1/4 tlvalkopippuria
    1 tlsuolaa
    4 rklsinappia (gluteenitonta)
  2. 2

    Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää yrtit ja öljy. Soseuta sauvasekoittimella. Levitä yrttitahna lohen pintaan sinapin päälle. Kypsennä lohta uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa
    1 kplruukku tilliä
    1 kplruukku basilikaa
    1/2 dlrypsiöljyä

Vinkki: Mikäli uunilohta jää yli, hyödynnä se seuraavan päivän uuniperunoiden täytteessä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä