Yrtti-sinappikuorrutettu uunilohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrtti-sinappikuorrutettu uunilohi

Yrtti-sinappikuorrutettu uunilohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sipaise lohifilee sinapilla, levitä päälle yrttikuorrute ja paista uunissa meheväksi. Uunilohi on helppo arkiruoka, joka maistuu esimerkiksi salaatin tai perunamuusin kanssa.

Ainekset

800 - 1000 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
4 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 kpl
sitruunaa
1 kpl
ruukku tilliä
1 kpl
ruukku basilikaa
1/2 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Nypi ruodot fileestä. Laita lohi uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele sinappi fileen pintaan.

800 - 1000 g
kirjolohifileetä
1/4 tl
valkopippuria
1 tl
suolaa
4 rkl
sinappia (gluteenitonta)
2

Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää yrtit ja öljy. Soseuta sauvasekoittimella. Levitä yrttitahna lohen pintaan sinapin päälle. Kypsennä lohta uunissa noin 20 minuuttia.

1/2 kpl
sitruunaa
1 kpl
ruukku tilliä
1 kpl
ruukku basilikaa
1/2 dl
rypsiöljyä

Vinkki: Mikäli uunilohta jää yli, hyödynnä se seuraavan päivän uuniperunoiden täytteessä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 20.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2114

505

36,3 g

5,5 g

2,5 g

2,5 g

0,5 g

42,8 g

0,8 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli