Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

6 tapaa tehdä perunasalaatti itse

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.3.2018
|
Muokattu: 26.4.2023
Perunasalaatti kuuluu perinteisesti vapun ja uudenvuoden tarjoiluihin, mutta erilaiset perunasalaatit maistuvat mainiosti myös brunssilla tai grilliruoan lisukkeena. Katso perunasalaattireseptit ja valitse suosikkisi!

Perinteinen perunasalaatti itse valmistettuna

Kermaviilin ja majoneesin mehevöittämää perunasalaattia maustaa sipuli, maustekurkku ja omena. Varma valinta nakkien, makkaran, kanavartaiden tai kasvispyöryköiden kaveriksi!

Perunasalaatti kevään tyyliin: pilko mukaan parsaa

Valmista keväinen perunasalaatti grillissä tai uunissa paahdetuista parsoista ja perunoista. Helppo ja herkullinen salaatti viimeistellään ihanan suolaisella halloumijuustolla, basilikalla ja balsamicokastikkeella.

Kirkas perunasalaatti on maidoton ja munaton

Runsaasti makua ja kaikki raaka-aineet houkuttelevasti näkyvillä. Kirkkaassa perunasalaatissa ainekset eivät jää kastikkeen joukkoon piiloon, vaan sitä syödessä tietää, mitä suuhun pistää. Muun muassa kapriksista ja aurinkokuivatuista tomaateista makua saava salaatti saa öljypohjaisen kastikkeen.

Lämmin perunasalaatti sinappisella mausteöljyllä

Tarjoa perunasalaatti vaihteeksi lämpimänä! Ruskista keitetyt uudet perunat pannulla tai muurikassa. Lisää joukkoon minikurkkuja ja vihreitä papuja. Salaatin maustaa sinappinen mausteöljy.

Perunasalaatti makkaralla tai pekonilla

Yhdistä perunasalaatti sekä makkaraperunat samaan salaattiin tai paista joukkoon rapeaa pekonia.

Mitä syödä perunasalaatin kanssa? Tässä ideoita

Lue vinkit täydellisen perunasalaatin tekemiseen