”Kaupalla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten Suomi syö. Kun fiksut valinnat tehdään helpoiksi, niitä myös tehdään”, toteaa SOK:n suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen.
Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, joka otettiin S-ryhmässä käyttöön vuonna 2017. Sen tavoitteena on parantaa suomalaisten ruokavalion ravitsemuksellista laatua. Tällä on suuri merkitys taistelussa kansantauteja vastaan. S-ryhmä teki oman ravitsemussitoumuksensa ensimmäisenä yrityksenä Suomessa.
Valtion ravitsemusneuvottelukunta palkitsi toimintamallin Ravitsemusteko 2019 -tunnuksella.
Lyytikäinen kertoo, että kauppa on tehnyt töitä mm. kasvisten käytön kasvattamiseksi. Esillepanoa on parannettu ja vinkkeihin sekä reseptiikkaan on panostettu.
”Suomalaisten kasvisostot ovat kasvaneet miljoonilla kiloilla”, hän sanoo.