Liikkuja, ovatko vakuutuksesi kunnossa? - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Liikkuja, ovatko vakuutuksesi kunnossa?

Liikkuja, ovatko vakuutuksesi kunnossa?

Painonnoston lisäksi Anni pyöräilee, ulkoilee koiran kanssa, käy uimassa ja pelaa jalkapalloa ja jääkiekkoa.

Jos lenkkeilet, pelaat tai jumppaat, et ehkä ole tullut ajatelleeksi vakuutuksia. Kannattaisi! Lue, mitä kuntoilua harrastavalle Anni Jääskeläiselle suositellaan.

Jaa Somessa
Teksti
Noora Valkonen
Kuvat
SOK

Kilpapainonnostoa ja kuntoilua harrastavaa muusikkoa Anni Jääskeläistä, 38, kiinnostaa, millainen tapaturmavakuutus kannattaisi hankkia. LähiTapiolan kehityspäällikkö Kirsi Katainen vastaa Annin kysymyksiin.

Millaisen tapaturmavakuutuksen tarvitsisin?

Jos harrastaisit liikuntaa vain kuntosi ylläpitämiseksi, tavallinen tapaturmavakuutus riittäisi. Kun kilpailet, kannattaa hankkia erillinen urheilijaturva. Se korvaa tapaturmia ja tyypillisiä vammoja laajemmin kuin tavallinen tapaturmavakuutus.

Millaisen vakuutuksen tarvitsen kilpailuihin?

Voit liittää tapaturmavakuutukseen lisäturvan, jolloin se kattaa lajisi kilpailuissa sattuneet vahingot. Lisäturvan voi liittää myös matkustajavakuutukseen, jos kilpailut ovat ulkomailla.

Kattaako tavallinen tapaturmavakuutus juoksutapahtumat?

Tapaturmavakuutus on voimassa urheilutapahtumissa, joihin vakuutettu osallistuu harrastajana. Järjestäjä voi tosin edellyttää osallistujalta esimerkiksi lisenssin, pelipassin tai vastuuvapauslausekkeen allekirjoittamista.

Jos lihas venähtää pyöräillessä, kuuluuko se tapaturmavakuutuksen piiriin?

Vakuutus korvaa äkillisesti sattuneet, ulkoisen tekijän aiheuttamat vammat, myös muun muassa äkillisestä liikkeestä ja voimanponnistuksesta aiheutuneet venähdykset.

Korvataanko rikkoutuneet treenivälineet?

Vakuutuksesta korvataan henkilövahinkoja sekä niiden yhteydessä rikkoutuneet silmälasit. Muiden esineiden osalta korvattavuus kannattaa varmistaa kotivakuutuksesta.

Julkaistu: 4.10.2017
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa