Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pyörä kevätkuntoon

Teksti:
Tiina-Mari Haka. Artikkeli päivitetty 31.3.2016.
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 31.3.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Kun kadut sulavat, tekee mieli kaivaa pyörä varastosta ja polkaista liikkeelle. Ennen ajokauden alkua menopelille kannattaa tehdä perushuolto.

Pyörän keväthuolto

1. Pese pyörä. Parhaan tuloksen saat, kun lisäät veteen pienen määrän astianpesuainetta. Vältä veden pääsyä renkaiden laakereihin. Kuivaa pyörä puhtaalla kankaalla.

2. Tarkista renkaiden kunto. Pumppaa talvisäilytyksen jäljiltä tyhjentyneisiin renkaisiin ilmaa. Vaihda kuluneet tai puhjenneet renkaat uusiin.

3. Testaa jarrujen toimivuus, ja tarkista jarrupalojen kunto. Jos jarrut eivät toimi kunnolla, pyörä on syytä viedä huoltoon ammattilaiselle. Suihkauta tippa öljyä jarruvaijerien ja niiden kuoren väliin.

4. Pese ketju, etu- ja takarattaat sekä niiden välit pienellä harjalla tai siveltimellä. Käytä puhdistusaineena suihkeöljyä tai ketjun puhdistusgeeliä. Voitele puhdas ketju kevyesti.

5. Tarkista, että kaikki ruuvit ja mutterit ovat tallessa ja kunnolla kiinni. Jos pyörä rämisee, kun sitä liikuttaa, jokin on löysällä. Varmista myös, että ohjaustanko on kiristetty.

Video: Polkupyörän keväthuolto

Lisää aiheesta