Ota keksitaikina sulamaan. Vuoraa uunivuoka (noin 22 x 34 cm) leivinpaperilla.
Paloittele puolet valkosuklaasta (100 g) mikron kestävään astiaan. Lisää rasva paloina suklaan päälle. Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen (650 W noin 3 minuuttia).
Rouhi loppu suklaa veitsellä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita rasva-suklaaseos vaahtoon. Kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää suklaarouhe ja jäiset vadelmat kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista. Murustele keksitaikina ja ripottele keksipakkauksessa oleva sormisuola pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
362
1514
17,3 g
10,0 g
45,3 g
26,9 g
1,3 g
5,7 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli