Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

10 faktaa suomalaisesta pääsiäisestä – löytyvätkö nämä tuotteet sinunkin ostoskoristasi?

Teksti:
Mari Paalosalo-Jussinmäki
Kuvat:
Jonna Koski
Lähde:
S-ryhmän marketkaupan myyntidata 2016
Julkaistu: 3.4.2017
|
Muokattu: 12.2.2024
Kun suomalainen viettää pääsiäistä, mämmi ostetaan 700 gramman paketissa ja munassa pitää olla yllätys. Yhteishyvä kurkisti suomalaisten ostoskoreihin pääsiäisenä 2016.
  1. Suomalaiset ostavat pääsiäisenä 923 000 kiloa mämmiä pelkästään S-kaupoista.
  2. Mämmi ostetaan mieluiten perinteisessä 700 gramman roveessa: niitä kannettiin S-ryhmän kaupoista kotiin melkein miljoona kappaletta. Periaatteessa se tarkoittaa, että yksi rove riittää viidelle syöjälle.
  3. Mämmin myynti alkaa kasvaa hitaasti jo tammikuun lopussa, kun todelliset mämmistit havahtuvat. Mämmikuume valtaa kansan pääsiäisviikolla jolloin myydään noin puolet kaikesta mämmistä.
  4. Kermaa myydään pääsiäisviikolla 60 % enemmän kuin keskimääräisellä viikolla.
  5. Jos kaikki S-ryhmän myymät suklaamunat jaettaisiin tasan alle 15-vuotiaiden suomalaisten kesken, jokaiselle riittäisi 8,5 pääsiäismunaa. Onneksi myös yli 15-vuotiaat auttavat 7,7 miljoonan pääsiäismunan urakassa.
  6. Eniten suomalaiset rakastavat näitä suklaamunia: 1. Kinder Suprise, 2. Mister Magic Surprise, 3. Kinder Surprise Barbie
  7. Noin puolet lampaanlihasta myydään pääsiäisen aikaan. Silloin suomalaiset ostavat noin 155 000 kiloa lampaanlihaa S-ryhmän ruokakaupoista.
  8. Enemmän pääsiäisenä syödään kuitenkin jotain ihan muuta lihaa kuin lammasta. Pääsiäisen tähti on broileri. Lammas tulee myyntimäärissä vasta viidentenä.
  9. Varma kevään merkki on se, että grillimakkaran myynti vilkastuu. Se tapahtuu yleensä pääsiäisviikolla: makkaran myynti kaksinkertaistuu alkuvuoden luvuista ja jatkaa kasvua aina elokuuhun.
  10. Pääsiäisen tärkein väri on keltainen: S-ryhmän kaupoissa myytiin 280 000 tulppaanikimppua, 390 000 ruukkunarsissia ja 40 000 leikkonarsissikimppua.

Katso kaikki ideat ja reseptit pääsiäiseen

Lisää aiheesta