Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 tärppiä Helsingin juhlaviikoille - koe ainakin nämä! Toiminnanjohtaja Topi Lehtipuu vinkkaa

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
SOK, Heli Blåfeld, Helsingin juhlaviikot ja Visit Helsinki
Julkaistu: 26.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Juhlaviikkoja viimeistä kertaa järjestävä toiminnanjohtaja Topi Lehtipuu toivoo, että hänen kautensa muistetaan taiteen genrejä rikkovista teoksista.

Topi Lehtipuunmukaan Juhlaviikkojen perimmäinen tarkoitus on luoda kaupunkilaisille kulttuuritapahtumia, jotta Helsinki olisi hyvä paikka elää. Hänen mukaansa Juhlaviikkoja tarvitaan myös luomaan taidetta, joka osuu instituutioiden väliin.

"Tämä on kolmas ja viimeinen vuoteni Juhlaviikkojen johdossa. Tuntuu, että olen enemmänkin luonut edellytyksiä taiteen tekijöille tehdä taidetta kuin johtanut heitä. Eikä se onnistuisi ilman yhteistyökumppaneita ja vuosien saatossa hioutuneita rakenteita.

Parhaan täytyy olla kaikkien saavutettavissa.

Olen halunnut satsata Juhlaviikoilla laatuun. Tärkeää on myös se, että parhaan täytyy olla kaikkien saavutettavissa. Tarjolla on valtavasti myös ilmaista ohjelmaa.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen

Toivon, että kauteni muistetaan siitä, että olen halunnut tuoda Helsinkiin taiteen genrejä rikkovia teoksia. Kuten ensimmäisenä vuotenani nähty Romeo Castelluccin nykyteatteri, joka nähtiin silloin ensimmäistä kertaa Suomessa. Kiehtova ja rajoja rikkova on myös tänä vuonna nähtävä Martin Zimmermanin Eins, Zwei, Drei.

HOK-Elanto on jälleen yksi Juhlaviikkojen merkittävimmistä tukijoista.

HOK-Elanto on jälleen yksi Juhlaviikkojen merkittävimmistä tukijoista. Olemme todenneet jakavamme samoja arvoja – kumpikin haluaa tarjota kaupunkilaisille hyvinvointia. Juhlaviikkojen avulla HOK-Elanto voi toteuttaa pyrkimystään taiteen kautta.

Tänä vuonna HOK-Elannon sponsoroima Tour de Huvila yhdistää pyöräilyn ja yhteislaulun, joilla molemmilla on tutkittuja terveysvaikutuksia. Tervetuloa mukaan laulamaan omalla tai Alepa-pyörällä."

Seuraavaksi oman jälkensä tapahtumaan pääsee jättämään Marko Ahtisaari, joka on nimetty Juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi. Ahtisaari vastaa festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vuosina 2019–2020.

3 suositusta Helsingin Juhlaviikoille 2018:

  1. Tero Saarinen Companyn uuden Zimmermann Trio -teoksen Suomen ensi-ilta. Maailmanluokan nykytanssia Musiikkitalossa.
  2. Huvila-teltan tuorein artistikiinnitys, tämän hetken sielukkaimpiin soul-artisteihin kuuluva Curtis Harding nimettiin kuulemma legendaarisen kaimansa Curtis Mayfieldin mukaan.
  3. Uima-allasmaalauksistaan tunnetun nykytaiteen klassikon David Hockneyn kuvataidetta Taidehallissa.

Vuonna 2018 Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.–2.9.

Lue myös