Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Erika Poussa pyörittää omaa Bakerika leipomo & catering-yritystään Helsingin Punavuoressa. Suklaakeksit ovat olleet valikoimissa alusta alkaen.

Erikan huikea keksiviikko laittoi ennätykset uusiksi – Miten Suomalainen Menestysresepti -kisan voittajakeksi paistetaan juuri oikealla tavalla?

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Sami Heiskanen, Minna Perovuo
Julkaistu: 1.2.2024
|
Muokattu: 2.2.2024
Suomalainen Menestysresepti-kilpailun voittaneen Erika Poussan keksitaikina on myyty viikossa jo lähes loppuun. Suosio on yllättänyt nuoren yrittäjän, joka uskaltaa nyt unelmoida isosti. Yhteishyvä soitti Erikalle ja kysyi pitääkö olla huolissaan, jos ei ole onnistunut löytämään keksitaikinaa pakastealtaasta.

Hei Erika, suolatut suklaahippukeksit ovat olleet kaupoissa nyt viikon ja monin paikoin tuote on jo myyty loppuun. Mitäs nyt tehdään?

"Jättimäinen suosio ja nopea menekki yllätti minutkin täysin. Jännitin todella paljon keksien vastaanottoa, mutta jo parin päivän jälkeen tajusin myynnin olevan isompaa, kuin mihin oli varauduttu. Jotkut ovat käyneet jopa kahdeksassa eri kaupassa etsimässä taikinaa. Kaikille niille jotka koluavat pakastealtaita ja kiroavat tuotteen loppumista, lähetän terveisiä, että koko ajan tehdään lisää! Reagointiaika on ollut lyhyt. Tuhannen kilon suklaatilauksen ja pakkauksen mukana tulevien pienten suolapussien saapuminen tehtaalle ei tapahdu hetkessä."

Keksit katoavat pakastealtaasta ennätysvauhtia. Niitä on myyty enemmän kuin tuorehiivaa tai meijerivoita. Mitä muuta on tapahtunut viikon aikana?

"Sosiaalinen media lähti lentoon heti voiton jälkeen. Julkaisemaani kuvaan tuli vuorokaudessa 20 000 tykkäystä ja tuhannet ihmiset halusivat onnitella minua hyväsydämisesti ja lämminhenkisesti. Nopeimmat olivat juosseet heti aamusta kauppaan hakemaan taikinaa. Minua merkitään lukuisiin videoihin, joissa ihmiset maistavat keksejä ensimmäistä kertaa ja kertovat mitä mieltä ovat niistä. Puskaradio käy kuumana ja se on yksi hienoimmista mittareista, joilla menestystä voi mitata. Reaktiot ovat olleet vastaavia kuin 10 vuotta sitten isoveljeni kotibileissa, jonne tein tällä reseptillä suklaakeksejä. Vaikka vuosia on kulunut ja resepti on mennyt tuotantoprosessin läpi, tunnistan sen edelleen omakseni. Ihmisten fiilis ensipuraisusta on pysynyt samana. Tämä resepti on kultaa, ja olen kiitollinen kaikille jotka ovat ottaneet sen lämpimästi vastaan."

Minkälaiset ohjeet annat keksien paistamiseen, jotta niistä tulee reunoilta rapeita ja sisältä tahmaisen sitkeitä?

"Pakkauksessa oleva ohje kannattaa lukea huolellisesti, jotta kekseistä saa kaiken ilon irti. Itse pidän reunoilta rapeista ja keskeltä tahmean pehmeistä kekseistä, ja silloin taikinapalloille riittää kevyt painaminen. Taikina leviää uunissa, eikä kaulinta tarvita. Jos haluaa keksistä kauttaaltaan rapean, taikinan voi litistää kokonaan. Jokainen voi muokata tuotteesta itselleen sopivan. Osa ei tykkää laittaa keksin pinnalle suolaa ja toiset haluavat sitä enemmän. Monelle taas raaka taikina on parasta. Kuluttajien reaktiot kekseihin on antanut minulle voimaa ja uskoa unelmoida lisää tulevaisuudesta. Tästä tulee tosi hieno juttu."

Lisää luettavaa Erikasta ja Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailusta:

» Kaikki Suomalainen menestysresepti 2024 -tuotteet löydät kätevästi koostettuna S-kaupat -palvelusta. Tilaa uutuudet vaikka suoraan kotiovellesi!