Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Glamouria itsenäisyyspäivään - järjestä omat Linnan varjojuhlat

Teksti:
Iiris von Knorring
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Helsinkiläinen kaveriporukka järjestää joka vuosi itsenäisyyspäiväjuhlat, jotka tuovat valoa ja säihkettä pimeään loppuvuoteen. Lue 5 vinkkiä, joilla juhlat onnistuvat.

1. Säilytä perinteet

"Perustimme viinikerhon yli 20 vuotta sitten, ja alusta asti olemme pitäneet juhlat itsenäisyyspäivän aattona. On tärkeää pitää kiinni perinteistä ja järjestää juhlat joka vuosi huolimatta ruuhkavuosien kiireistä. Juhlat ovat loppuvuoden kohokohta, jota koko porukka odottaa."

2. Pukeudu juhlavasti

"Kerrankin saa pukeutua juhlapukuun! Se tuo vähän glamouria pimeään talveen. Mekkoja lainaillaan ja osa käy kampaajalla. Miehet pukeutuvat pukuun. Pukukoodimme ei sentään ole yhtä jäykkä kuin Linnassa, joten lyhyessäkin hameessa saa tulla."

3. Panosta ruokaan

"Olemme pitäneet juhlia sekä jonkun kotona että vuokratussa tilassa tai ravintolassa. Tärkeintä on, että ruoka on juhlavaa, mutta kukaan ei joudu raatamaan päiväkausia. Aluksi teimme ruoat itse, mutta viime vuosina olemme panostaneet cateringiin. Tarjolla on aina jotakin suomalaista ja kattaus on sinivalkoinen. Valitsemme myös ruokiin sopivat viinit."

4. Muista leikkiä

"Juhlien hauskuus syntyy perinteisestä ohjelmasta. Koko juhlahan on tavallaan aikuisten leikkiä. Meillä on "presidenttipari", joka kättelee vieraat, ja jokaiselle on askarreltu vuoden teeman mukaiset paikkakortit ja rintakoristeet. Teemana ovat olleet esimerkiksi Bond, Euroviisut ja tango. Meillä on teemaan liittyvää ohjelmaa, esimerkiksi laulu tai visa. Lisäksi olemme lukeneet kertomuksia rintamalta ja näytelleet Mika Waltarin tekstejä."

5. Suunnittele yhdessä

"Iso osa juhlista on suunnittelua. Se on myös hyvä syy tavata ystäviä kiireiden keskellä. Heti kun juhlat on juhlittu, aloitamme seuraavien suunnittelun.

Varaamme paikan ja mietimme, kuinka paljon vieraita kutsumme. Juhlijoiden määrä vaihtelee: joskus meitä on ollut 80 ihmistä, välillä vain 12. Tapaamme viinikerholaisten kanssa pitkin vuotta muutenkin kuin juhlien tai viinien merkeissä: sienestämme, urheilemme ja matkailemme."

Lue lisää