Tasavallan presidentin kanslia (TPK) julkaisi perjantaina juhlavastaanoton menun verkkosivuillaan.
TPK kertoo tiedotteessaan, että vastaanotolle on valittu erityisesti luomutuotteita, lähiruokaa ja muita mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia tuotteita. Painotus on marjoissa, kasviksissa, villikalassa ja riistassa.
Menussa on myös ripaus oman pihamaan tuotantoa: tarjolla on presidentin Naantalin kesäasunnon Kultarannan omista omenoista tehtyä mehua.
Presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio isännöivät vuonna 2018 jo seitsemättä itsenäisyyspäivän juhlaa. Vuonna 2013 juhlat järjestettiin poikkeuksellisesti Tampereella, kun Presidentinlinna oli remontissa.
Vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilu
Suolaiset tuotteet:
Savulahnavoileipätorttua
Muikku-haukivoileipäkakkua
Kuha-kirjolohimosaiikkia
Siianmätiblinejä
Muikku-, särki-, silakka- ja ahvenrieskasia
Haukea fenkolileivällä ja kuoretta mallasleivällä
Lammasbriosseja
Palvipeuravoileipäkakkua
Hirvi-, peruna- ja härkäpapu-punajuuripiirakoita
Särki-, suppilovahvero- ja palsternakkapasteijoita
Tatti-ohrapiirakoita
Kotimaisia juustoja ja siemennäkkileipää
Makeat tuotteet:
Ellen Svinhufvud -kakkua
Puolukka-kuusenkerkkäkakkua
Kultarannan marjakakkua
Mustaherukkabebe-leivoksia
Kanelikampoja
Mustikkakukkosia
Härkäpapupikkuleipiä
Tyrni-, mustikka- ja karpalomarmeladeja
Kermatoffeemakeisia ja suklaatryffelikonvehteja
Juomat:
Ilmastokompensoitua kahvia ja teetä
Linnan perinteistä boolia
Luomupuna- ja valkoviiniä
Pienpanimo-olutta
Kultarannan omenamehua
Vettä