Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Japadogeilla loistelias startti vuoteen 2024

Teksti:
Vaasan
Kuvat:
Vaasan
Julkaistu: 29.12.2023
|
Muokattu: 29.12.2023
Kaupallinen yhteistyö / Vaasan. Joko ajatus uudenvuoden pirskeistä kutkuttelee? Yhdessäoloa koko perheen ja ystävien kesken sekä maistuvaa ruokaa iloisen juhlatunnelman ympäröimänä – kyllä kelpaa! Ota tulevalle vuodelle loistelias startti Japanin makujen äärellä ja rakenna herkulliset Japadogit Vaasanin reseptillä.

Uuden vuoden juhla on yhteisöllisyyden ja hyvän ruoan aikaa

Tiesitkö, että Japanin uuden vuoden juhla ja suomalainen joulu jakavat paljon samoja piirteitä? Molemmissa juhlissa keskiössä ovat yhteisöllisyys, ajanvietto perheen ja lähimpien kanssa, perinteiden vaaliminen sekä hyvä ruoka ja juoma. Japanissa uutenavuonna jaetaan myös pieniä lahjoja. Eikö kuulostakin hauskalta? Uusivuosi onkin Japanissa yksi tärkeimpiä juhlia, johon kuuluu myös erilaisia rituaaleja ja kunnioitetaan elämää.

Jos laukkujen pakkaaminen ei tällä hetkellä tule kysymykseen, voi makumatkan japanilaiseen uuteenvuoteen tehdä myös kotoa käsin. Vaasanin The Dog -hodarisämpylään rakennettu hodari herättää aistit ja vie makuelämyksen uudelle tasolle inkiväärin, wasabin ja muiden herkkujen avulla. Hodareissa parasta kuitenkin on, että täytteeksihän voi lisätä mitä tahansa oman maun mukaan – täydellinen tarjottava uuden vuoden pirskeisiin!

Japanin makuja yhteiseen pöytään vuoden viimeisenä päivänä

Kerääntykää vuoden viimeisenä päivänä koko perhe ja ystävät saman pöydän äärelle juhlistamaan alkavaa vuotta, ja nauttikaa yhteisestä ajasta japanilaisten makujen äärellä. Vaasanin Japadogin resepti antaa loisteliaan lähdön kohti uutta vuotta 2024 – ota siis ohje talteen alta ja suuntaa S-kaupat.fi -sivuille hodariostoksille!

Ainesosat

  • 6 Vaasan The DOG -hodarisämpylää
  • 1/2 kurkkua
  • 1-2 kevätsipulia
  • 1 nori-merileväarkki
  • 1-2 rkl garia eli pikkelöityä inkivääriä

Leivitetty lohi:

  • 600g nahatonta lohifileetä (huom! Voit korvata kalan millä tahansa toisella proteiinilla, myös kasvisvaihtoehdolla!)
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 tl wasabia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl panko-korppujauhoja
  • rypsiöljyä paistamiseen

Teriyaki-majoneesi:

  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl teriyakikastiketta

Ohje:

  1. Sekoita majoneesi ja teriyakikastike. Viipaloi kurkku ja hienonna kevätsipuli. Murskaa nori käsillä hiutaleiksi.
  2. Leikkaa kalafileestä 6 palaa ja ripottele niille suolaa ja hiero pintaan wasabia.
  3. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja kaada korppujauhot toiselle lautaselle. Pyörittele kalapalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Voit käyttää myös tavallista korppujauhoa, mutta japanilaisella pankojauholla saat ilmavamman lopputuloksen.
  4. Paista kalapaloja öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia.
  5. Paahda sämpylät, ja voitele niille teriyakimajoneesia. Täytä lohella, kurkkuviipaleilla, kevätsipulilla ja garilla. Valuta vielä pinnalle majoneesiraitoja ja ripottele pinnalle norihiutaleita.