Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Arja Koriseva suosii paikallisten tuottajien tuotteita.

Marjakiisseliä ja oman isän kalastamaa kuhaa – iskelmälaulaja Arja Koriseva syö terveellistä lähiruokaa

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
Hanna-Kaisa Hämäläinen
Julkaistu: 19.11.2019
|
Muokattu: 17.11.2020
Tangokuningatar Arja Koriseva on aina syönyt terveellisesti. Muutama vuosi sitten sairastetun rintasyövän jälkeen terveellisyyden merkitys on entisestään korostunut.

Arja Koriseva viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa. Vuoden 1989 tangokuningatar on tuttu näky Toivakan Salessa, missä hänen perheellään on tili.

Osuuskaupan jäsen Arjasta tuli jo 1-vuotiaana. Artistin äiti oli Vaajalan Matara-ahon kyläkaupassa töissä ja isä ajoi osuuskaupan myymäläautoa.

”Meidän perheessä kaikille tuttu lastenlaulu Piiri pieni pyörii laulettiin muodossa: sormet sanoo soo soo soo, kengät kannat SOK”, Arja kertoo.

Arjan omaan perheeseen kuuluu mies ja kolme lasta. Vanhin lapsista on jo muuttanut omilleen, keskimmäinen käy lukiota ja nuorin on yläasteella.

Mitä jääkaapistasi löytyy aina?

Meillä syödään aamuisin puuroa. Siksi jääkaapissani on aina marjakiisseliä. Käytän kiisselissä vanhempieni keittämää sekamarjamehua, johon lisään kokonaisia, kotimaisia marjoja. Syömme paljon salaatteja, joten jääkaapista löytyy aina salaatteja, tomaattia, kurkkua, porkkanaa ja paprikaa. Arkiruoka syntyy kanasta ja jauhelihasta, kalaa syömme noin kerran viikossa. Lohta saa lähikaupasta aina, mutta muita kaloja, kuten kuhaa tai muikkuja, saamme isältäni ja kalastavilta ystäviltämme.

Mitä ruoan terveellisyys sinulle merkitsee?

Olen aina syönyt terveellisesti ja kevyesti, koska esiintyjänä minun on oltava illalla kello 19 parhaassa iskussa. Sairastettuani muutama vuosi sitten rintasyövän olen kiinnittänyt ruoan terveellisyyteen vielä enemmän huomiota. Pakkaan keikalle evääksi vesipullon, hedelmiä sekä hedelmäsmoothien, jonka maustan kurkumalla.

Pohditko hiilijalanjälkeäsi?

Hiilijalanjäljen miettiminen on minulle melko uusi asia, mutta olen aina ollut lähiruoan kannattaja. Täällä Toivakassa on paljon lähituottajia, kuten marjatiloja ja mehiläisfarmi. Lähituottajien tuotteita löytyy myös Toivakan Salesta. Haluan suosia yrittäjiä, koska olen itsekin yrittäjä.

Arja Korisevalta ilmestyi tänä syksynä uusi levy, Majakanvartijat.

Omat ostot -palveluun kotimaisuuslaskuri

  • Omat ostot -palvelun avulla voi tarkastella omia ostotietojaan ja seurata kulutustaan.
  • Marraskuusta lähtien palvelussa on mukana kotimaisuuslaskuri, josta voi seurata ruokaostosten raaka-aineiden ja valmistuksen kotimaisuutta.
  • Hyvää Suomesta - ja Sirkkalehti-merkit takaavat, että tuote on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista.
  • Omat ostot -palvelun löydät S-mobiilista Oma kauppa -osiosta tai kirjautumalla S-kanavalle.
  • Voit seurata S-Etukortilla tehtyjä ostoja S-ryhmän valikoiduissa liikkeissä kuten ruokakaupoissa.
  • Näet esimerkiksi, mitä tuotteita ja kuinka paljon olet ostanut vuoden sisällä, mistä ja mihin aikaan vuorokaudesta käyt useimmiten kaupassa.
  • Palvelussa näkyy ostot S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale-, ABC-, Alepa-, Food Market Herkku sekä Kodin Terra -ketjuista. Muiden ketjujen, kuten Sokoksen, Emotionin, Marks & Spencerin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan palveluun vaiheittain.

Lisää aiheesta