Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin valmistat täydellisen grillipihvin

Teksti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Mehukas ulkofileepihvi valmistuu helposti grillissä, kun muistat muutaman säännön.
  1. Kuivaa ulkofilee talouspaperilla. Poista kalvot työntämällä pieni, teräväkärkinen veitsi kalvon alle ja liikuttamalla veistä mahdollisimman lähellä kalvoa. Toista, kunnes kaikki pintakalvot on poistettu.
  2. Viipaloi filee poikkisyin noin kolmen sentin paksuisiksi pihveiksi fileen koosta riippuen. Sopiva grillipihvin koko on 150–200 grammaa. Kilon palasta tulee siis 5–6 pihviä.
  3. Muotoile pihvit käsin painellen ja nyrkillä kevyesti nuijien kahden sentin paksuisiksi. Voit käyttää myös lihanuijaa, mutta kevyesti. Anna pihvien lämmetä huoneenlämmössä tunnin verran. Kuumenna grilli tai parilapannu.
  4. Sipaise pihveille rypsiöljyä ja nosta kuumaan grilliin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pari minuuttia tai kunnes ensimmäinen pisara lihasnestettä nousee pintaan. Käännä pihvi heti tai jopa hieman ennakoiden.
  5. Grillaa toiselta puolelta vain sen verran, että saat pintaan kauniin värin, 1–2 minuuttia. Mausta toinenkin puoli suolalla ja pippurilla. Nyt pihvi on medium-kypsä.
  6. Nosta pihvit grillistä huoneenlämpöiselle tai kevyesti lämmitetylle lautaselle leivinpaperin tai liinan alle vetäytymään. Kevyt ja hengittävä peite on eduksi, sillä tiukan kääreen alla pihvit voivat vetäytyä ylikypsiksi. Anna pihvin vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua.

Varaa kilo naudan ulkofileetä kuudelle ruokailijalle.