Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nämä kolme mocktailia ovat juuri nyt terassien parasta antia

Teksti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Anton Sinelnikov, Santeri Stenvall
Julkaistu: 16.6.2023
|
Muokattu: 22.6.2023
Kesäiset mocktailit Virgin Ginger Rogers, Virgin Sea Breeze ja marjainen Virgin Spritz sopivat täydellisesti tilanteeseen, kun kesäterassilla istuskellessa tekee mieli jotain viilentävän raikasta ja trendikästä mocktailia.

Nyt suositaan hedelmäisen raikkaita, kevyitä ja seltzer-henkisiä mocktaileja. Erilaiset marjasiirapit, sitrukset ja mausteisuus ovat tämän hetken trendejä, jotka näkyvät ravintoloiden juomalistoilla.

Kesän uutuusmocktaileissa maistuvat inkivääri ja greippi

HOK-Elannon ravintoloissa on vastattu mocktailien kasvavaan kysyntään kehittämällä täksi kesäksi kaksi täysin uutta mocktailia, jotka noudattavat vallitsevia trendejä.

Virgin Ginger Rogers on mausteinen ja minttuinen mocktail, johon tulee tuoreita mintunlehtiä, sitruunanmehua ja inkivääriolutta. Juomassa happamuus ja mausteisuus luovat niin vahvan makuprofiilin, ettei alkoholia jää kaipaamaan.

Virgin Sea Breezessä leikitään happamuus-katkeruus-akselilla. Karpalo- ja greippimehua sisältävä mocktail on hedelmäinen ja voimakkaan katkera.

”Katkero, mausteisuus tai happamuus alkoholijuomissa hautaa usein alkoholin maun. Tällaisista juomista saa helpommin holittomia, koska alkoholi ei ole pääraaka-aine, eikä välttämättä tuo juomaan paljon extraa. Esimerkiksi inkiväärijuomissa harvoin huomaa, onko niissä alkoholia vai ei. Niistä saa helposti varioitua alkoholittomia juomia, jotka muistuttavat alkoholillisia versiota”, kuvailee Mummotunnelin Pub Gaselli & Sing and Pore liikeideapäällikkö Roosa Kattilamäki.

Spritzien suosio jatkuu vuodesta toiseen

Torni-hotellin huipulla sijaitsevassa Ateljee Barissa cocktail-lista on rakennettu trendikkäiden spritzien ympärille. Listalta on valittu neljä erilaista spritziä, jotka voi tilata alkoholittomana. Makuina toimivat kotimaiset marjat mustikka ja vadelma sekä hedelmäiset kiivi ja omena. Makusiirapit juomiin tehdään itse.

”Suosituimpia ovat olleet mustikkainen ja vadelmainen virgin spritz, eli marjaisat maut selkeästi kiinnostavat. Useimmiten asiakas valitsee juoman listalta, kun sitä suositellaan ja kerrotaan, että siirapit tehdään keittiössä itse. Toki teemme mocktaileja toiveesta myös listan ulkopuolelta”, kertoo Ateljee Barin palvelupäällikkö Noora Laine.

Nuorten aikuisten alkoholin kulutuksen lasku näkyy konkreettisesti baarien ja yökerhojen työntekijöille.

”On ollut huomattavissa, että mocktailiin tai muuhun alkoholittomaan juomaan vaihdetaan kesken iltaa. Tai aloitetaan ilta hyvänmakuisella ja kiinnostavalla mocktaililla ja siirrytään vasta myöhemmin illalla holillisiin juomiin”, kertoo Laine.

”Yökaupassa eli yökerhon puolella mocktaileja suosivat erityisesti 30-40 vuotiaat naiset. Meillä Sing and Poressa järjestetään myös paljon tilaisuuksia, esimerkiksi baby showereita, joissa suositaan mocktaileja tai alkoholitonta kuohuvaa”, toteaa Kattilamäki.

Katso Yhteishyvän parhaat mocktailohjeet!

Lisää aiheesta