Mansikkamocktailit

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Mansikkainen mocktail polkaisee juhlat käyntiin! Kesän raikkain alkoholiton kuplajuoma syntyy sitruuna-inkiväärikombuchasta sekä makeista mansikoista. Mocktailin pohjana käytettävä kombucha on valmistettu sokeroidusta teestä käymisen avulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
330 ml(1 plo) sitruuna-inkiväärikombuchaa
250 g(1 rs) mansikoita
1/2 dlmintun tai sitruunamelissa lehtiä
jääpaloja

Valmistus

  1. 1

    Irrota mansikoista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Säästä kourallinen lohkoja koristeeksi. Soseuta loput mansikat sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) mansikoita
  2. 2

    Jaa mansikkasose neljän lasin pohjalle. Lisää laseihin mintun tai sitruunamelissan lehtiä. Kaada päälle kombucha. Sekoita kevyesti lusikalla. Viimeistele jääpaloilla ja mansikkalohkoilla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmintun tai sitruunamelissa lehtiä
    330 ml(1 plo) sitruuna-inkiväärikombuchaa
    jääpaloja

Vinkki! Huurruta lasien reunat: kasta lasin reunat veteen, dippaa sokeriin ja anna kuivahtaa hetki.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl mintun tai sitruunamelissa lehtiä , jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä