Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkamocktailit

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mansikkainen mocktail polkaisee juhlat käyntiin! Kesän raikkain alkoholiton kuplajuoma syntyy sitruuna-inkiväärikombuchasta sekä makeista mansikoista. Mocktailin pohjana käytettävä kombucha on valmistettu sokeroidusta teestä käymisen avulla.

Ainekset

330 ml
(1 plo) sitruuna-inkiväärikombuchaa
250 g
(1 rs) mansikoita
1/2 dl
mintun tai sitruunamelissa lehtiä
jääpaloja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota mansikoista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Säästä kourallinen lohkoja koristeeksi. Soseuta loput mansikat sauvasekoittimella.

250 g
(1 rs) mansikoita
2

Jaa mansikkasose neljän lasin pohjalle. Lisää laseihin mintun tai sitruunamelissan lehtiä. Kaada päälle kombucha. Sekoita kevyesti lusikalla. Viimeistele jääpaloilla ja mansikkalohkoilla.

1/2 dl
mintun tai sitruunamelissa lehtiä
330 ml
(1 plo) sitruuna-inkiväärikombuchaa
jääpaloja

Vinkki! Huurruta lasien reunat: kasta lasin reunat veteen, dippaa sokeriin ja anna kuivahtaa hetki.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
|
Muokattu: 15.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

53

219

0,3 g

10,3 g

10,0 g

1,3 g

0,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl mintun tai sitruunamelissa lehtiä ,

jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli