Suositko kotimaista? Miten paljon suomalaisuus painaa valinnoissasi?
Keskustelu kotimaisen ruokatuotannon tilanteesta, haasteista ja tulevaisuudesta käy vilkkaana. Ruoka puhuttaa, innostaa, inspiroi – ja työllistää joka yhdeksännen suomalaisen.
Monen mielestä ruokakeskustelu kaipaisi kuitenkin kunnon tuuletusta. Tästä syystä SOK kutsui suuren joukon ruokatoimijoita ja -vaikuttajia saman pöydän ääreen keskustelemaan ruoasta ja sen tulevaisuudesta.
SOK:n pääjohtajan Taavi Heikkilän mukaan suomalaisen ruoan menestystarinoita varten tarvitaan yhteistyötä eri toimijoiden kesken.
Tähän keskusteluun kaivataan myös kuluttajia – ja soraäänetkin ovat sallittuja. Tavoitteena on löytää uusia keinoja luoda menestystarinoita suomalaisen ruoan ympärille.