Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tässä on kevään kaunein onnittelukukka! Näin hoidat ruukkuruusua

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.2.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Ruusu on ollut suosittu koristekasvi jo vuosisatojen ajan. Oikealla hoidolla ja ripauksella tuuria saat ruukkuruususta pitkäaikaisen ystävän. Infinity-ruukkuruusussa on näyttävät kukinnot, ja siksi se on myös oivallinen ja kaunis tuliais- ja onnittelukukka.

Missä viihtyy? Ruukkuruusu rakastaa valoa, mutta ei pidä paahteesta. Se viihtyy huoneenlämpötilassa tai hieman viileämmässä, mutta läkähtyy sitä kuumemmassa.

Miten hoidetaan? Ruukkuruusua kannattaa kastella aluslautasen kautta, haalealla vedellä ja sopivan tiuhaan. Ruusu ei saa päästä kuivahtamaan, mutta se ei myöskään saa seistä vedessä. Kuihtuneet kukat ja lehdet nypitään pois. Kukinnan jälkeen ruusun varret kannattaa leikata noin 5–10 cm:n korkeudelta, jonka jälkeen ne kukkivat taas muutaman viikon kuluttua. Laimeaa lannoitetta voi käyttää uusien nuppujen ja versojen kehittymisen aikaan.

Vinkki! Kesällä ruukkuruusun voi istuttaa ulos valoisaan ja lämpimään paikkaan.

Lue myös

Lue lisää ruukkuruususta