Yachaejeon – koreanska grönsakspannkakor
Yachaejeon är en salt koreansk grönsakspannkaka som steks krispig i panna och är fullproppad med olika grönsaker. Njut av pannkakan med ätpinnar och doppa i en soja-sesamdipp.


Tillagningstid 30 min. | 4 stycken
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
¾ tsk salt
2 ½ dl vatten
1 (300 g) zucchini
3 (200 g) morötter
1 påse (100 g) salladslök
1 röd chili
Dippsås
1 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk vatten
1 tsk rostad sesamolja
½ tsk socker
1 tsk sesamfrön
För stekning
4 msk rypsolja
Blanda ingredienserna till dippsåsen i en skål. Rosta eventuellt sesamfröna i en torr, het stekpanna.
Blanda de torra ingredienserna till pannkakssmeten i en bunke. Tillsätt kallt vatten och blanda till en jämn, tjock smet.
Skölj zucchinin. Tvätta och skala morötterna. Riv grönsakerna på ett grovt rivjärn. Skölj och skär lökarna i några centimeter stora bitar. Skölj och dela chilin. Ta bort kärnorna och strimla. Vänd ner grönsakerna i smeten.
Hetta upp 1 msk olja i en belagd stekpanna på medelvärme. Häll en fjärdedel av smeten i stekpannan och bred ut till en tunn pannkaka (ca 20 cm i diameter). Stek i ca 5 minuter på båda sidorna, tills ytan är gyllenbrun och frasig. Om du vill ha extra frasiga pannkakor, stek på låg värme i ytterligare ca 3 minuter på båda sidorna. Stekningen går snabbare med två stekpannor.
Skär de lätt nedkylda pannkakorna i munsbitar och servera med dippsåsen.





