Yachaejeon – koreanska grönsakspannkakor

Yachaejeon är en salt koreansk grönsakspannkaka som steks krispig i panna och är fullproppad med olika grönsaker. Njut av pannkakan med ätpinnar och doppa i en soja-sesamdipp.

Yachaejeon – koreanska grönsakspannkakor
Yachaejeon – koreanska grönsakspannkakor
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
5.8.2025 | Päivitetty 7.8.2025

Tillagningstid 30 min. | 4 stycken

Ingredienser

3 dl vetemjöl

1 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver

¾ tsk salt

2 ½ dl vatten

1 (300 g) zucchini

3 (200 g) morötter

1 påse (100 g) salladslök

1 röd chili

Dippsås

1 msk sojasås

1 msk risvinäger

1 msk vatten

1 tsk rostad sesamolja

½ tsk socker

1 tsk sesamfrön

För stekning

4 msk rypsolja

  1. Blanda ingredienserna till dippsåsen i en skål. Rosta eventuellt sesamfröna i en torr, het stekpanna.

  2. Blanda de torra ingredienserna till pannkakssmeten i en bunke. Tillsätt kallt vatten och blanda till en jämn, tjock smet.

  3. Skölj zucchinin. Tvätta och skala morötterna. Riv grönsakerna på ett grovt rivjärn. Skölj och skär lökarna i några centimeter stora bitar. Skölj och dela chilin. Ta bort kärnorna och strimla. Vänd ner grönsakerna i smeten.

  4. Hetta upp 1 msk olja i en belagd stekpanna på medelvärme. Häll en fjärdedel av smeten i stekpannan och bred ut till en tunn pannkaka (ca 20 cm i diameter). Stek i ca 5 minuter på båda sidorna, tills ytan är gyllenbrun och frasig. Om du vill ha extra frasiga pannkakor, stek på låg värme i ytterligare ca 3 minuter på båda sidorna. Stekningen går snabbare med två stekpannor.

  5. Skär de lätt nedkylda pannkakorna i munsbitar och servera med dippsåsen.

Aiheet