Yachaejeon eli korealaiset kasvispannukakut
40 min (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yachaejeon on suolainen korealainen kasvispannukakku, joka paistetaan pannulla rapeaksi ja on täynnä erilaisia kasviksia. Nauti pannarit syömäpuikoilla ja dippaa soija-seesamikastikkeeseen.
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 tl | levinjauhetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 100 g | (1 ps) kevätsipulia |
| 1 kpl | punainen chili |
| Dippikastike | |
|---|---|
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 tl | seesaminsiemeniä |
| Paistamiseen | |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa. Halutessasi paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla.
- 2.
Yhdistä pannukakkutaikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi paksuksi taikinaksi.
- 3.
Huuhtele kesäkurpitsa. Pese ja kuori porkkanat. Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Huuhtele ja leikkaa sipulit muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja suikaloi. Kääntele kasvikset huolellisesti taikinan joukkoon.
- 4.
Kuumenna ruokalusikallinen öljyä keskilämmöllä pinnoitetulla paistinpannulla. Annostele neljäsosa taikinaa pannulle ja levitä ohueksi pannukakuksi (halkaisija noin 20 cm). Paista noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Halutessasi erityisen rapeita pannukakkuja, paista matalalla lämmöllä vielä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Nopeutat paistamista kahdella pannulla.
- 5.
Leikkaa hieman jäähtyneet pannukakut suupaloiksi ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.
Yachaejeon eli korealaiset kasvispannukakut
arvosana5/5
40 min (josta 40 min aktiivista)
Yachaejeon on suolainen korealainen kasvispannukakku, joka paistetaan pannulla rapeaksi ja on täynnä erilaisia kasviksia. Nauti pannarit syömäpuikoilla ja dippaa soija-seesamikastikkeeseen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 tl | levinjauhetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 100 g | (1 ps) kevätsipulia |
| 1 kpl | punainen chili |
Dippikastike | |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 tl | seesaminsiemeniä |
Paistamiseen | |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa. Halutessasi paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla.
Määrä Ainesosa 1 rkl soijakastiketta 1 rkl riisiviinietikkaa 1 rkl vettä 1 tl paahdettua seesamiöljyä 1/2 tl sokeria 1 tl seesaminsiemeniä - 2
Yhdistä pannukakkutaikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi paksuksi taikinaksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1 rkl perunajauhoja 1 tl levinjauhetta 3/4 tl suolaa 2 1/2 dl vettä - 3
Huuhtele kesäkurpitsa. Pese ja kuori porkkanat. Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Huuhtele ja leikkaa sipulit muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja suikaloi. Kääntele kasvikset huolellisesti taikinan joukkoon.
Määrä Ainesosa 300 g kesäkurpitsaa 200 g porkkanaa 100 g (1 ps) kevätsipulia 1 kpl punainen chili - 4
Kuumenna ruokalusikallinen öljyä keskilämmöllä pinnoitetulla paistinpannulla. Annostele neljäsosa taikinaa pannulle ja levitä ohueksi pannukakuksi (halkaisija noin 20 cm). Paista noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Halutessasi erityisen rapeita pannukakkuja, paista matalalla lämmöllä vielä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Nopeutat paistamista kahdella pannulla.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä - 5
Leikkaa hieman jäähtyneet pannukakut suupaloiksi ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.
Vinkki: Kokeile pannareihin eri kasviksia oman maun mukaan, kuten kaalia, bataattia ja paprikaa.
Ravintosisältö
368
Energiaa kcal
1541
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
368
Energiaa kcal
1541
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























