Yachaejeon eli korealaiset kasvispannukakut

arvosana5/5

(7)arviota
4 Kappaletta

40 min (josta 40 min aktiivista)

Yachaejeon on suolainen korealainen kasvispannukakku, joka paistetaan pannulla rapeaksi ja on täynnä erilaisia kasviksia. Nauti pannarit syömäpuikoilla ja dippaa soija-seesamikastikkeeseen.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlvehnäjauhoja
1 rklperunajauhoja
1 tllevinjauhetta
3/4 tlsuolaa
2 1/2 dlvettä
300 gkesäkurpitsaa
200 gporkkanaa
100 g(1 ps) kevätsipulia
1 kplpunainen chili

Dippikastike

1 rklsoijakastiketta
1 rklriisiviinietikkaa
1 rklvettä
1 tlpaahdettua seesamiöljyä
1/2 tlsokeria
1 tlseesaminsiemeniä

Paistamiseen

4 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa. Halutessasi paahda seesaminsiemenet kuivalla kuumalla pannulla.

    MääräAinesosa
    1 rklsoijakastiketta
    1 rklriisiviinietikkaa
    1 rklvettä
    1 tlpaahdettua seesamiöljyä
    1/2 tlsokeria
    1 tlseesaminsiemeniä
  2. 2

    Yhdistä pannukakkutaikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi paksuksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 rklperunajauhoja
    1 tllevinjauhetta
    3/4 tlsuolaa
    2 1/2 dlvettä
  3. 3

    Huuhtele kesäkurpitsa. Pese ja kuori porkkanat. Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Huuhtele ja leikkaa sipulit muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja suikaloi. Kääntele kasvikset huolellisesti taikinan joukkoon.

    MääräAinesosa
    300 gkesäkurpitsaa
    200 gporkkanaa
    100 g(1 ps) kevätsipulia
    1 kplpunainen chili
  4. 4

    Kuumenna ruokalusikallinen öljyä keskilämmöllä pinnoitetulla paistinpannulla. Annostele neljäsosa taikinaa pannulle ja levitä ohueksi pannukakuksi (halkaisija noin 20 cm). Paista noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea. Halutessasi erityisen rapeita pannukakkuja, paista matalalla lämmöllä vielä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Nopeutat paistamista kahdella pannulla.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Leikkaa hieman jäähtyneet pannukakut suupaloiksi ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.

Vinkki: Kokeile pannareihin eri kasviksia oman maun mukaan, kuten kaalia, bataattia ja paprikaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä