Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perheenisä Seppo Tuhkanen, 58, työskentelee perheen rakennusyrityksessä, äiti Helmimarja Tuhkanen, 53, hoitaa lapsia kotona. Avioparilla on 14 lasta, joista viisi asuu vielä kotona. Kuvassa vasemmalla Roope, 10, ja Konsta, 12, takana vasemmalla Siiri, 16, ja Merisara, 14.

14 lapsen äiti keräsi 10 000 euroa Bonuksia – osti uuden auton

Teksti:
Maarit Rasi
Kuvat:
Reino Hartikainen
Julkaistu: 10.2.2023
|
Muokattu: 14.2.2023
Helmimarja Tuhkasen perheessä on 14 lasta. Äiti kuskaa nuorimpia lapsia kouluun kolme kertaa päivässä. Bonusten avulla perhe sai mieleisensä auton.

35 563 euroa.

Kun Lapinlahdella asuva perheenäiti Helmimarja Tuhkanen, 53, kertoi taannoin sosiaalisessa mediassa bonusostostensa vuosisumman vuodelta 2022, moni kuulija hämmästyi.

Lapinlahdella asuva suurperheen äiti oli tuttavien kesken tunnettu siitä, että hän tuppasi valitsemaan ostoskoriinsa pikkaisen parempia lähiruokia. Ostosten määrä kuitenkin ihmetytti tuntemattomia. Joku kysyi Tuhkaselta, kuinka ruokaan, bensaan ja vakuutuksiin saa menemään kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

Minä en ole niin nuuka. Ostan runsaalla kädellä hyvää kotimaista ruokaa.

Tuhkasten perheessä vastaus on tietenkin perheen koko. Helmimarja ja Seppo Tuhkasella, 58, on 14 lasta. Kotona heistä asuu viisi.

”Minä en ole niin nuuka. Ostan runsaalla kädellä hyvää kotimaista ruokaa. Ruokakassistamme täytyy löytyä hyvälaatuista lihaa ja omien tuottajien maitoa, mikä nostaa ruokakassin hintaa,” Helmimarja Tuhkanen sanoo.

Tuhkasten Bonukset kertyvät ruoan lisäksi Prisman kodinkoneostoksista, Lähitapiolan vakuutuksista ja tankkauksesta ABC:lla.

Viime vuonna niitä karttui Tuhkasen S-tilille 1 430 euroa. Asiakasomistajien ylijäämäpalautuksia perhe sai edelliseltä vuodelta 1 100 euroa. Ylijäämänpalautus jakautuu osuuskaupan asiakasomistajille heidän omasta osuuskaupastaan tekemien bonusostojen mukaan.

Bonukset ovat poikkeuksellisen isoja, sillä perhe keskittää ostoksensa S-ryhmän liikkeisiin.

”Meistä on tullut Prisma-uskollinen porukka. Olen kertonut lapsillekin keskittämisen eduista, ja perheessämme on käytössä viisi bonuskorttia”, Tuhkanen sanoo.

Äiti kuskaa erityislasta kouluun

Suurperheessä Bonuksia kertyy S-tilille liki 120 euron kuukausitahtia, mutta perheenjäsenet ovat sopineet, että niitä ei käytetä, ennen kuin tarve on todellinen.

Tarve ilmaantui viime heinäkuussa, kun Tuhkanen tarvitsi uuden auton lasten kuskaamista varten. Hän hankki Toyota Avensis -farmarin vuosimallia 2016 ja maksoi siitä 20 000 euroa. Summasta puolet eli 10 000 euroa tuli Bonuksista. Ne olivat kertyneet seitsemän viime vuoden aikana.

Autossa laitan soimaan klassista musiikkia ja katson taivaanrantaan. Siinä hetkessä olen oman itseni herra.

Tuhkanen valitsi arkiautoksi Toyota Avensiksen, sillä se on hänen mielestään jämäkkä ajaa.

”Olen perheemme auto- ja rahavastaava. Olen valinnut myös kaikki mieheni työautot. Hänellä on oma rakennusalan yritys, ja jaamme ajan niin, että minä vastaan arjen sujumisesta, kun hän tekee pitkiä työpäiviä.”

Perheenäiti kuskaa nuorimpia lapsiaan kodin ja koulun välillä jopa kolme kertaa päivässä. Yksi lapsista tarvitsee erityistä tukea, eikä kulje matkoja juurikaan yksin.

Velvollisuudet eivät tunnu taakalta, sillä Tuhkanen pitää automatkoja omana aikanaan. Kun hän on vienyt lapsensa kouluun, paluumatkalla on aikaa tunnelmoida yksin.

”Autossa laitan soimaan klassista musiikkia ja katson taivaanrantaan. Siinä hetkessä olen oman itseni herra.”

Lue lisää

Lisää aiheesta