Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Urheilukellon ansiosta siivoaminenkin on palkitsevampaa kuin ennen, Marika Keränen kertoo. Kello näyttää, kuinka paljon rivakka siivousurakka nostaa sykettä ja kuluttaa kaloreita. Luka-koira seuraa emäntänsä puuhia.

Bonuksilla hankittu älykello auttaa elämäntaparemontissa – Marika Keränen on tiputtanut painoa jo yli 10 kiloa

Teksti:
Anu Vallinkoski
Kuvat:
Timo Heikkala
Julkaistu: 11.4.2022
|
Muokattu: 11.4.2022
Oululainen Marika Keränen osti kauan haaveilemansa urheilukellon Bonuksilla. ”Kello auttaa konkretisoimaan liikkumisen määrää ja tehoa.”

"Ennen en voinut kuvitellakaan ottavani hölkkäaskelia, mutta nyt sekin ihme on nähty”, oululainen Marika Keränen, 51 naurahtaa.

Ihmeen sai aikaan aktiivisuutta ja kalorien kulumista mittaava älykello, joka on komeillut Keräsen ranteessa marraskuun lopusta lähtien.

Hän kertoo haaveilleensa urheilukellosta jo pitkään. Viimeinen sysäys hankintaan oli kahden parhaan ystävän kanssa alkusyksyllä tehty päätös yhteisestä elämäntaparemontista.

”Kaverit esittelivät tuolloin älykellojaan ja kertoivat, mitä kaikkea niillä voi tehdä. Päätin, että minunkin pitää tuommoinen saada.”

Ostohetki koitti marraskuussa, kun Prismassa oli asiakasomistajapäivät alennuksineen. Bonukset riittivät, ja rahaa jäi yli vielä joululahjoihin.

Koulunkäynninohjaajana työskentelevä Keränen kerää Bonuksia S-tililleen, jota hän käyttää säästötilin tapaan. Bonukset hän kuluttaa tavallisesti kesälomalla ja joulun alla.

Keräsen kolmihenkisen talouden ostoista kertyy Bonuksia kuukausittain 30–50 euroa.

Syksyllä alkanut elämäntaparemontti on vienyt Keräseltä jo yli kymmenen kiloa. Samalla olo on kohentunut. Keränen tuntee itsensä entistä energisemmäksi ja virkeämmäksi.

Liikunnasta tullut mieluisa rutiini

Painonpudotus on onnistunut paitsi liikunnalla myös annoskokoja pienentämällä ja kasvisten määrää lautasella lisäämällä.

Kello on tuonut liikkumiseen uudenlaista tavoitteellisuutta. Keränen haluaa täyttää aktiivisuustavoitteensa joka päivä.

”Ennen kellon ostamista keräsin päivittäin sen 10 000 askelta ja kuvittelin tehneeni paljon. Kello kuitenkin paljasti totuuden. Pelkällä kävelyllä syke ei nouse riittävästi, jotta saisi täydet aktiivisuuspisteet. Pitääkin napata lenkille mukaan sauvat tai ottaa hölkkäaskelia”, Keränen sanoo.

Hänen mukaansa kello auttaa konkretisoimaan liikkumisen määrää ja tehoa. Näytöltä voi päivän mittaan seurata, miten tavoite edistyy. Lukemia on myös mukava vertailla kavereiden kesken.

”Uskon, että liikuntainnostukseni ei jää hetken huumaksi. Siitä on tullut mieluisa rutiini”, Keränen kertoo.

KERÄÄ BONUSTA!

Bonus kertyy koko perheen ostoista. Bonustaulukko kertoo, kuinka paljon saat Bonusta. Täyden viiden prosentin Bonuksen saat 900 euron kuukausiostoilla.

Bonusta jaettiin 379 miljoonaa euroa vuonna 2021 eli asiakasomistajat saivat Bonusta keskimäärin 153 euroa.

Lue lisää: s-kanava.fi

Lue lisää Bonustarinoita

Lisää aiheesta