Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kilpikonnat ilahduttavat koko perhettä. Tässä niitä ihastelevat Satu Roiha ja Selina Baltzar.

Lasten haave kilpikonnista toteutettiin Bonuksien avulla

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Kristiina Kontoniemi
Julkaistu: 13.5.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Eemeli ja Eetu ovat yllättävän vikkeliä, ja ne syövät monipuolisesti - perheen aamupuurokin kelpaa.

"Lähetä kuva konnista”, viestittää Milo Baltzar usein äidilleen, jos sattuu olemaan pitempään pois kotoa. Äiti Satu Roiha nappaa kuvan, jossa 12-vuotiaat Eemeli ja Eetu mönkivät tyytyväisinä terraariossaan tai kodin lattialla.

Kilpikonnilla kaikki hyvin!

On 15-vuotiaan Milon ansiota, että tämä parivaljakko saapui suolahtelaiseen perheeseen viime kesänä. Hän oli haaveillut lemmikkikilpikonnista jo jonkin aikaa.

”Ne ovat mielestäni söpöimpiä eläimiä koko maapallolla”, Milo Baltzar sanoo.

Perheessä on seitsemän lasta, joten hankintoja riittää ja ne on tehtävä harkiten. Bonuskertymän avulla kilpikonnaunelma toteutui.

”Voit arvata, että tämän kokoisessa perheessä ostoksien keskittäminen hyödyttää”, Satu Roiha sanoo.

Kaikki lapset osallistuvat mielellään kilpikonnien hoitamiseen.

Hän kertoo, että Bonuksia ei yleensä juurikaan jää säästöön. Usein ne käytetään saman tien – joko johonkin tarpeelliseen tai vaikkapa yhteiseen herkutteluun.

Viime kesänä kertyneellä summalla päätettiin kuitenkin toteuttaa Milon haave. Tori.fi:stä löytyi houkutteleva ilmoitus: 200 eurolla olisi tarjolla kaksi Mississippin karttakilpikonnaa terraarioineen ja tarvikkeineen.

Kaupat tehtiin, ja kilpikonnat matkustivat Turusta Konnevedelle, jossa perhe vielä tuolloin asui. Ne yllättivät perheen sopeutuvaisuudellaan ja sosiaalisuudellaan.

”Kesällä vein niitä takapihan ruoholle, ja molemmat tulivat syliini ja ottivat aurinkoa ruohikolla”, Milo Baltzar kertoo.

Hitaiksi mielletyt otukset ovat yllättävän vikkeliä.

Eemeli ja Eetu ovat nimistään huolimatta uros ja naaras. Ne syövät monipuolisesti: jopa perheen aamupuuro maistuu, jos siinä ei ole suolaa.

Kilpikonnien kilvet Milo pitää puhtaana hammasharjalla.

Hitaiksi mielletyt otukset ovat yllättävän vikkeliä. Jos niitä ei vahdi silmä tarkkana, ne saattavat viipottaa nopeasti piiloon huonekalujen alle tai pusikkoon.

Perheen kaikki lapset osallistuvat mielellään kilpikonnien hoitamiseen, ja kaveritkin käyvät niitä ihmettelemässä. Päävastuu on kuitenkin Milolla, joka aikoo ottaa lemmikit mukaansa, kun muuttaa aikanaan opiskelemaan.

”Kilpikonnat saattavat elää 70-vuotiaiksi. Nehän voivat olla periaatteessa rinnalla koko elämän”, Satu Roiha sanoo.

Kerää Bonusta!

Bonus kertyy koko perheen ostoista. Bonustaulukko kertoo, kuinka paljon saat Bonusta. Täyden viiden prosentin Bonuksen saat 900 euron kuukausiostoilla.

S-ryhmä palkitsi jäseniään vuonna 2019 yhteensä yli 400 miljoonalla eurolla. Asiakasomistajat saivat rahallista etua omalle tililleen keskimäärin 165 euroa.

Lue lisää: s-kanava.fi

Mitä Bonuksilla on tehty? Lue lisää

Lisää aiheesta