Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mökkiolympialaiset suunnitteilla? Opi kahdeksan hauskaa lajia

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Minna Perovuo
Julkaistu: 19.6.2024
|
Muokattu: 19.6.2024
Kesän hauskimmat pihapelit eivät vaadi suuria valmisteluja tai tiloja. Näissä lajeissa pärjäävät niin lapset kuin aikuisetkin – parhaiten huumorilla ja kesäisellä asenteella.

Järjestä perheen tai ystävien kanssa mökkiolympialaiset, joissa nauru ja hyvä mieli on taattu. Suuren urheilujuhlan tapahtumapaikaksi sopii pienikin pihapiiri tai vaikka lähipuisto.

Saappaanheitto 2.0

Tarvikkeet: saapas tai muu kenkä.

Saappaanheitto on suomalainen klassikkolaji, jonka virallisissa säännöissä kiskaistaan koon 43 tai 38 kumisaapasta komeassa kaaressa mahdollisimman pitkälle. Pienemmällä pihalla saapasta tai mitä tahansa kenkää heitetäänkin taaksepäin. Vaikeusastetta voi nostaa muuttamalla heittoasentoa. Kokeilkaa, kuinka kenkä lentää päinmakuulta taaksepäin tai seisten jalkojen välistä.

Ämpäriläträys

Tarvikkeet: Ämpäri, lusikoita ja tyhjiä pulloja tai muita astioita

Tässä lajissa maltti on valttia, samoin vakaa käsi. Ämpäriläträyksessä pyritään täyttämään vesipullo tai muu astia mahdollisimman nopeasti vain pientä lusikkaa apuna käyttäen. Kisata voi joko kelloa vastaan tai koko porukalla yhtä aikaa samasta ämpäristä vettä lusikoiden.

Tölkkijuoksu

Tarvikkeet: Juomatölkkejä

Älä läikytä! Tölkkijuoksussa edetään hitaasti kiiruhtaen. Avattu juomatölkki asetetaan reisien väliin ja osallistujat lähtevät merkistä liikkeelle. Voittaja on se, joka on vähiten läikyttäneenä ensimmäisenä maalissa.

Pussipaini

Tarvikkeet: Makuupussi ja sen suojapussi

Nyt sullotaan!

Tämä on tekniikka- ja nopeuslaji. Auki levitetty makuupussi on saatava suojapussiinsa mahdollisimman nopeasti. Onko paras tekniikka rullaaminen vai sullominen?

Kyrnäpyyräkkä

Tarvikkeet: Ohutta köyttä tai hyppynaru

Köyteen tai hyppynaruun sidotaan päihin isot solmut, jotta heittovälineestä tulee paremmin lentävä.

Kyrnäpyyräkkä heitetään puunrungon, lipputangon tai minkä tahansa paksuhkon varren ympärille. Onnistuneessa suorituksessa kyrnäpyyräkkä osuu kohteeseen ja kiertyy sen ympärille.

Huutojuoksu

Tarvikkeet: ei tarvita

Huuda ja juokse! Maahan laitetaan kaksi merkkiä noin viiden metrin päähän toisistaan. Kilpailija vetää syvään henkeä ja lähtee juoksemaan merkkejä ympäri. Juosta saa niin kauan kuin jaksaa huutaa tai pitää ääntä vetämättä henkeä. Muut kilpailijat laskevat kierrosmäärät.

Tasamaan tikkataulut

Tarvikkeet: Tikkatauluja ja tikkoja

Tikkataulut asetetaan maahan eri etäisyyksille. Jokaiselle taululle määritetään erilliset pistemäärät. Lähinnä heittopaikkaa olevasta taulusta saa vähemmän pisteitä kuin kauempana olevasta. Osallistujilla on käytössä 3-5 tikkaa, jotka heitetään tauluihin.

Mukibattle

Tarvikkeet: Muovimukeja

Kenen pää kestää?

Jokainen osallistuja asettaa muovimukin nurin päin käännettynä päälaelleen. Se kenen päässä muki pysyy pisimpään, on voittaja. Mukibattle voidaan jakaa alkueriin ja pudotuspeleihin, jolloin finaalissa kohtaavat kaksi parasta tai kaikki voivat osallistua yhtä aikaa.

Muovimukien sijaan voi tasapainotella myös kertakäyttölautasilla tai muilla särkymättömillä kevyillä esineillä.

Lue lisää

Lisää aiheesta