Paul Svenssonista piti tulla tieinsinööri. Ennen opiskelujen alkua hänen piti vain käydä armeija. Kun hänet laivastossa määrättiin keittiöpalvelukseen, mies jäi sille tielle.
Svensson ei aluksi osannut mitään, mutta kertoo paneutuneensa asiaan entisen huippuvoimistelijan asenteella: toistoja, toistoja, toistoja! Svensson lähti Lontooseen keittiöapulaiseksi. Hän kuori perunoita huippuravintoloissa ja nousi pikkuhiljaa hierarkiassa ylöspäin.
Svensson palasi Tukholmaan, ei perunankuorijaksi vaan Michelin-ravintoloiden keittiöpäälliköksi. Hän kirjoitti keittokirjoja ja oli viides arvostetussa Bocuse d’Or -kokkikisassa.
Eräänä päivänä Svenssonin tuolloin johtaman Fredsgatan 12 -ravintolan puhelin soi. Ahvenanmaalainen huippukokki Michael Björklund oli jättämässä suosittua Strömsö-ohjelmaa ja tuottaja tiedusteli, olisiko joku Svenssonin kokeista kiinnostunut tv-työstä Suomessa. Kun ehdotus ei saanut vastakaikua, hän kysyi Svenssonin kiinnostusta. Työ olisi helppoa. Svensson voisi ensin käydä tutustumassa tuotantoon Vaasassa, missä ohjelmaa kuvattiin.
”No mikä ettei, ajattelin. Ostin mukaani hirveästi ruokatarvikkeita, mutta ne katosivat matkalla. Ensi töikseni sain marssia S-marketiin ostamaan uudet raaka-aineet.”
Ennen ohjelmaa Svensson ei ollut koskaan tehnyt tv-töitä tai edes käynyt Suomessa. Strömsö vei kuitenkin mukanaan ja Svensson jatkoi ohjelmassa kaksitoista vuotta.
Svensson on noussut Ruotsin johtavaksi kestävän kehityksen ravintoloitsijaksi. Hänen aiemmin vetämänsä Fotografiskan museoravintola ei heittänyt mitään pois ja sai työstään Michelinin vihreän tähden. Samaa ideologiaa noudatetaan Svenssonin uudessa Paul Taylor Lanthandel -ravintolassa.
”Ajatteluni käynnistyi Strömsön vuosina. Minuun teki suuren vaikutuksen suomalaisten aito rakkaus maataan ja luontoaan kohtaan.”