Kahdeksanvuotiaan Lukas Vuohelaisen mielestä paistettu lohikäärmeen sydän on hyvää ja terveellistä ruokaa. Jos sitä ei ole saatavilla, tyytyy hän myös spagettiin ja jauhelihakastikkeeseen. Lukas viettää lomaviikkoaan ruokakoulussa kokkaamalla ja maistelemalla erilaisia perusruokia. Hänen lisäkseen 15 muuta 8–12-vuotiasta lasta opettelee Tuuloksen 4H-yhdistyksen opastuksella terveellisen ruokavalion aakkosia.
Spagetti ja jauhelihakastike ei ole yksistään Lukaksen vaan lähes kaikkien ruokakoululaisten lempiruokaa. Siksi he saivatkin valmistaa sitä leirin aloituspäivänä lounaaksi.
Ruokakoulut ovat suomalaisen ruokakasvatuksen tuoreimpia keksintöjä. Viime vuonna kouluja järjestettiin koko Suomessa yhteensä kolmisenkymmentä, ja ne keräsivät mukaan noin 600 lasta. Täksi vuodeksi ruokakoulujen määrä on kasvatettu neljäänkymmeneen, ja niihin osallistuu jo lähes 800 lasta.