Tapiolan Ainoa-kauppakeskuksen käytävillä on hiljaista, mutta Food Market Herkussa riittää kuhinaa arkisena aamupäivänä. Tavarakuormia puretaan hyllyille monien uusien käsiparien voimin, jotka on saatu ruokakauppojen avuksi HOK-Elannon suljetuista ravintoloista.
Yksi uusista hyllyttäjistä on ravintola Vltavan liikeideapäällikkö Aki Rytkönen, joka on työskennellyt koko uransa ravintola-alalla. Kaupan maailma oli tullut aiemmin tutuksi vain asiakkaan roolissa.
”Aluksi ajatus tuntui vähän oudolta, mutta hetken kun asiaa sulatteli, koko meidän porukka lähti hyvin innokkaina töihin ruokakauppoihin.”
Rytkönen arvostaa todella paljon sitä, että ketään ei tarvinnut lomauttaa, vaan kaikki halukkaat saivat töitä kaupoista.
”Ravintola-alalla ei ole varmasti koskaan ollut tällaista tilannetta, että töitä ei löydy mistään päin maailmaa”, Rytkönen miettii.
HOK-Elanto saa myös Rytköseltä kiitosta siitä, että siirroissa huomioitiin työntekijöiden toiveita esimerkiksi uuden työpaikan sijainnista, jotta työmatka pysyisi kohtuullisena myös poikkeusoloissa.